Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 10 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Een Bentley Continental GT als jacht, en andersom

Stel: je hebt een Bentley Continental GT, maar je geniet zo erg van dat interieur dat je ‘t ook in je jacht wil hebben. Dat is een veeleisende vraag, maar daarmee is Bentley wel aan de slag gegaan. Mét een Nederlands tintje.

Bentley heeft in samenwerking met het Nederlandse Contest Yachts het interieur van zo’n Continental GT V8 Coupé naar de cabine van een jacht vertaald. De nautische afwerking van het interieur van de Bentley Continental GT V8 Coupé is uitgevoerd door de mensen van Bentley Design Service. Zij maken de Bentleys volledig naar de wensen van de klant. In dit geval dus van een klant die houdt van een frisse zeebries en toevallig ook een jacht in het water heeft liggen.

Bentley jacht

Nautisch thema

Het interieur in nautisch thema is voorzien van Hotspur-rood leer, gecombineerd met een deels contrasterende linnen, beige bekleding. Die styling kon Bentley vervolgens helpen met het recreëren van dat interieur in de 18 meter lange Contest 59 CS-jacht. Ook de stiksels in diamantvorm in de bekleding zien we in de cabine van de opvallende jacht terug.

Ook matchen de sportieve Bentley en de jacht van Nederlandse makelij op exterieurniveau met elkaar. De diepblauwe romp van de Contest-jacht vormt een goede aanvulling op de ‘Light Sapphire’-afwerking van de Continental GT V8 Coupé van de eigenaar.

“Dit project was een kans voor Bentley Design Services om enkele van hun vele vaardigheden te demonstreren in een werkelijk unieke samenwerking”, vertelt Brett Boydell, hoofd van Bentley Design Collaborations. “Bentleys omarmen kwaliteiten van vakmanschap en styling die alleen worden bereikt op het hoogste niveau van nautisch ontwerp.”

Bentley jacht

Bentley gaat voor triple crown van Pikes Peak

Deze Continental is natuurlijk een absoluut luxe-product, maar Bentley toonde onlangs nog de veelzijdigheid van die auto. Een ander project van de Britse fabrikant richt zich namelijk meer op het asfalt dan de grote open zee. Bentley kondigde eerder dit jaar al aan dat het de Continental zou omtoveren tot een racemonster die door de Amerikaanse bergen van Pikes Peak zal scheuren, maar de specificaties lieten op zich wachten. Onlangs maakten ze de specificaties bekend, en die zijn zeker niet misselijk.

De Bentley Continental GT3 Pikes Peak krijgt een 4,0-liter twinturbo V8-motor die ‘meer dan’ 750 pk en een indrukwekkende 1000 Nm produceert. Het Britse automerk blijft dus nog ietwat vaag over de specificaties. Het vermogen zou in ieder geval zo’n 100 pk meer zijn dan de sterkste straatlegale Continental, de GT Speed. De aangepaste V8-motor loopt overigens ook op biobrandstof.

Bentley Continental GT3 Pikes Peak

Bentley gaat met 750 pk sterke Continental GT3 Pikes Peak voor ‘triple crown’

GT3

Als basis voor dit snelheidsmonster pakt Bentley dus de Continental, om preciezer te zijn de GT3-variant daarvan. Dat is allesbehalve een langzaam model. Toch weten de Britten deze Pikes Peak-variant nog eens 30% meer downforce te geven dan die GT3. Op zeeniveau dan, aangezien de downforce naarmate de hoogte toeneemt minder wordt door de ijle lucht. Speciaal voor deze recordpoging heeft Bentley de grootste achtervleugel die ze ooit hebben gemaakt aan deze Continental geplakt. Ook aan de voorkant zien we de bekendere grote vleugels en frontsplitter. Bovendien geeft Bentley de auto een extra koelingssysteem.

Pikes Peak is een berg, onderdeel van de bekende Rocky Mountains, in Colorado. Op de 4301 meter hoge berg wordt sinds 1916 elk jaar de Pikes Peak International Hill Climb georganiseerd. Met deze Continental GT3 Pikes Peak hoopt Bentley de zogenaamde ‘triple crown’ op Pikes Peak te pakken. Zij hebben namelijk al het snelheidsrecord voor productiewagens en SUV’s op hun naam staan. Bentley zette in 2018 het record voor productie-SUV’s met de Bentayga op 10 minuten en 49,9 seconden. De vorige snelste tijd stond op naam van de Range Rover Sport. Die SUV legde in 2013 de bijna twintig kilometer lange weg naar de top van de Pikes Peak af in 12 minuten en 35,6 seconden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.