Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 28 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Bentley viert Pikes Peak-record met speciale Bentayga

Bentley heeft het record voor productie-SUV’s op de Pikes Peak International Hill Climb een stuk scherper gezet. En dat viert het Britse merk met deze gelimiteerde Bentayga Pikes Peak.

bentley-bentayga-pikes-peak-1

Om nog even terug te gaan naar de Pikes Peak International Hill Climb van afgelopen weekend. Bentley zette het record voor productie-SUV’s met de Bentayga op 10 minuten en 49,9 seconden. De vorige snelste tijd stond op naam van de Range Rover Sport, die in 2013 de bijna twintig kilometer lange weg naar de top van de Pikes Peak in 12 minuten en 35,6 seconden aflegde.

Tien exemplaren

De Bentley Bentayga Pikes Peak wordt in een oplage van niet meer dan tien exemplaren gebouwd (door Mulliner) en zal alleen voor kopers in de Verenigde Staten en Europa beschikbaar komen. Hij is te bestellen in één van twee kleuren: Radium (geel) of Beluga (zwart). Zijn 22 inch lichtmetalen wielen zijn uitgevoerd in een combinatie van de twee.

Alleen als W12

Verder is de Bentayga Pikes Peak standaard uitgerust met een koolstofvezelpakket en een sportuitlaat. In het interieur valt wederom de combinatie zwart-geel op, de koolstofvezelafwerking en de afbeelding van het routeverloop van de Pikes Peak-heuvelklim op het dashboard. De speciale Bentayga Pikes Peak is alleen leverbaar als W12 (608 pk, 900 Nm).

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.