Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 15 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

BMW M3 (2021): ouderwets genieten! – Review

Voor een beetje autoliefhebber is de komst van een nieuwe generatie BMW M3 een moment om naar uit te kijken. Deze keer is er in de aanloop naar de eerste rijtests al meer dan ooit tevoren over het model gezegd, dankzij het bijzonder uitgesproken ontwerp. Rijd met ons mee in de gloednieuwe sportsedan uit München!

Wellicht een stukje overcompensatie van BMW voor het feit dat de motor deze keer zijn debuut mocht (moest?) beleven in een andere auto. Want de 480 pk (510 pk in de Competition modellen) drieliter zes-in-lijn biturbo kennen we inmiddels al van de X3M. En diens achttrapsautomaat in plaats van een zeventraps bak met dubbele koppeling ook.

Handbak en automaat

Gelukkig blijven er genoeg andere dingen om over te praten. Alleen al het feit dat de M3 en M4 deze keer met handbak én automaat, achter én vierwielaandrijving en zelfs als stationwagon op de markt komen. Voor elk wat wils dus, zolang je er een bedrag van tenminste 125.000 euro voor over hebt.

Hoewel de onderhuidse techniek in eerste oogopslag grotendeels overeenkomt met die van de vorige generatie, is het toch in veel opzichten een compleet nieuwe auto. Dat hij snel is geloven we wel met een beloofde standaardsprint binnen 3,9 seconden en een optioneel begrensde top van 290 km/h.

Tractiecontrole

Het is te hopen dat BMW vooral stappen heeft gezet qua controleerbaarheid van al het vermogen. Daar schoot de vorige soms een beetje tekort. In elk geval is er veel tijd gestoken in het ontwikkelen van een nieuwe tractiecontrole om dat te verhelpen. En wie daarvoor allergisch is: er zit ook een functie op waarmee je je driftwerk door de auto zelf kunt laten beoordelen! Tijdens een korte eerste kennismaking op het circuit van Zandvoort hebben we alvast een goede indruk gekregen van het karakter van de nieuwe M3 én M4. In deze video rijd je op de passagiersstoel een paar rondes met ons mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.