Autovisie
Autovisie Nieuws 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Vanaf juli wordt de Toyota GR Supra een stuk leuker

Toyota gaat de verkoop van de GR Supra een nieuwe impuls geven. Niet door, zoals eerder, een extra motorversie aan het leveringsprogramma toe te voegen, maar door een handgeschakelde versie te introduceren. In juli start de productie van de types met handbak. Dat blijkt uit interne informatie.

De Toyota GR Supra staat nu op de prijslijst met een vier- en een zescilinder turbomotor. De beide krachtbronnen zijn er alleen met een achttrapsautomaat (inclusief schakelflippers). Maar ondanks dat Toyota duidelijk geen handbak in het programma heeft, krijgen dealers er wel vragen over. Genoeg blijkbaar om de transmissie aan het gamma toe te voegen. De Japanse autobouwer brengt de handgeschakelde versie voor het modeljaar 2023. De bak komt niet beschikbaar voor beide motorversies, maar alleen voor de zescilinder. In dat model wordt de achttrapsautomaat vervangen door een handbak met zes verzetten.

Voor zescilinderversie

Eerder liet Toyota weten de GR Supra alleen met automaat te leveren. Daar komt de fabrikant dus op terug. Daarnaast levert BMW in het zustermodel ook alleen een automatische transmissie. Tenminste, op de zescilinderuitvoering. De Z4 is met handgeschakelde bak gebouwd. De Japanners kiezen in dit geval voor de zescilinderversie.

supra limited

Amerika en Japan

Naar verluidt kondigt Toyota de handbak eind volgende maand aan, waarna twee maanden later de productie van start gaat. De verkoop start in onder andere Amerika en Japan in oktober. Of de aandrijflijn ook in Nederland beschikbaar komt, is nog de vraag. De vraag is natuurlijk of er voldoende vraag naar een handgeschakelde transmissie is. De belangstelling voor de GR Supra is sowieso niet groot in ons land. Ten tweede; om de versie financieel aantrekkelijk in de markt te zetten, is een lagere CO2-waarde voor de handbak ten opzichte van de automaat belangrijk. De importeur zit eerder op een lagere prijsstelling te wachten, dan op een duurdere versie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.