Zoek artikelen en videos op merk

Ford USA Mustang test, nieuws, prijs en meer

Ford Mustang; de sportwagen van Ford, achtergrondinfo, prijzen en een test.

De Ford Mustang maakt onderdeel uit van het Ford gamma sinds 1964. In de periode tot 2018 zijn zo’n 10 miljoen exemplaren van de Mustang gebouwd en verkocht. De auto heeft een kenmerkende vormgeving, met een lange motorkap en een korte overhang aan de achterzijde.

Concurrenten zijn de Pontiac Firbird en de Chevrolet Camaro. Het model wordt zowel als tweedeurs coupe geleverd als in een open uitvoering, eveneens met twee deuren. Beide modellen beschikken over vier zitplaatsen. Sinds 2015 staat de zesde generatie van de Ford Mustang in de showrooms. Nieuws over de Ford modellen vind je hieronder.

Euro NCAP

De nieuwste generatie Ford Mustang behaalde bij de botsproef van Euro NCAP slechts twee sterren van de maximale score van vijf. Een van de redenen was het ontbreken van belangrijke veiligheidsfeatures zoals een lane assist functie en een automatisch remsysteem. De Mustang van de zesde generatie meet 4,78 meter in lengte en is net geen twee meter breed.

Motoriseringen en specificaties

De Mustang wordt geleverd met twee motoren; een viercilinder 2,3 liter Ecoboost motor met 290 pk  of de 5,0 liter V8 motor met 450 pk. Laatstgenoemde past het best bij het karakter van de auto vanwege de grote hoeveelheid koppel en het geluid. Er is keuze uit een handbak met zes versnellingen of een tientraps automaat. De Mustang heeft een CO2 uitstoot van tussen de 199 en 285 gram/km en een gemiddeld brandstofverbruik van 9,0 liter per 100 km. De waarden zijn afhankelijk van de gekozen motorisering. De 2,3 liter uitvoering heeft een ledig gewicht van 1737 kilo en accelereert van 0-100 km/uur in 5,8 seconden. De topsnelheid bedraagt 233 km/uur.

Interieur van de Mustang

In het interieur wordt het sportieve karakter van de Mustang voortgezet maar is ook aandacht voor luxe; zo zijn de sportstoelen standaard bekleed met leder en is een infotainment systeem met 8 inch touchscreen voorzien. Er zijn drie verschillende modellen Mustang van de huidige generatie; naast de standaard uitvoering zijn dat de GT en de Bullitt.

Andere modellen van Ford

Het van oorsprong Amerikaanse Ford concern produceert een grote verscheidenheid aan modellen. De Ka is het instapmodel, terwijl de Fiesta bedoeld is voor degene die op zoek is naar een kleine stadsauto. De Focus concurreert met de Volkswagen Golf en de Mondeo opereert in het segment van de zakelijke limousine’s. Met de EcoSport, Kuga en Edge heeft men drie sterke troeven in het MPV, SUV en crossover segment. De Mustang is een sportwagen, die verkrijgbaar is als tweedeurs coupe en als tweedeurs cabriolet. De Ford GT is een hypercar die in een beperkte oplage wordt gebouwd.