Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Koopwijzer: Ford Mustang Convertible – problemen, uitvoeringen en prijzen

Na een paar minder geslaagde modelseries is de nieuwe Ford Mustang van 2004 eindelijk weer een schot in de roos. Met zijn moderne retrovormgeving grijpt de pony-car terug op het oermodel waarmee het in 1965 ooit begon. Autovisie duikt in de problemen, uitvoeringen en prijzen van de occasion in deze koopwijzer.

De vijfde generatie draagt de modelcode S197 en is leverbaar als Coupé en als Convertible met een elektrisch bedienbare softtop. De Mustang heeft een V6, de Mustang GT een V8. Afhankelijk van het bouwjaar zijn de motoren verbonden met een handgeschakelde of automatische transmissie met vijf of zes versnellingen.

Ford Mustang Convertible

In Nederland is de Ford Mustang Convertible tegelijkertijd zeldzaam en betaalbaar. Op Gaspedaal.nl is de voordeligste aanbieding een V6 met automaat voor 13.000 euro. Wie niet terugschrikt voor een hogere tellerstand, koopt voor 15.950 euro een handgeschakelde Mustang GT 4.6 V8 met 204.687 mijl (omgerekend zo’n 325.000 kilometer).

2009 Ford Mustang GT convertible, koopwijzer, problemen, prijzen, uitvoeringen
(Afbeelding: Ford)

Misschien wel de fijnste combinatie van motorgeluid, kracht en comfort biedt de Mustang GT 4.6 V8 met vijftraps automaat. Een zwarte met rood leer en 136.000 kilometer wisselt voor 20.950 euro van eigenaar.

Occasion met V6

Met een bedrag van minimaal 25.000 euro in de knip valt onze keuze op een diepblauwe Ford Mustang Convertible uit 2014. Zie hier de occasion. Niet met een achtcilinder, wel met de moderne 3.7 V6 en de handgeschakelde zesbak. Met 305 pk en 380 Nm liggen de prestaties bijna op V8-niveau.

2009 Ford Mustang GT convertible, koopwijzer, problemen, prijzen, uitvoeringen
De gevonden occaison. (Afbeelding: AutoTrack)

Door het late bouwjaar profiteert deze auto van alle verbeteringen die de S197-serie heeft ondergaan. Mooi meegenomen is het praktijkverbruik, dat volgens de aanbieder uitkomt op 1:11. Om dit in perspectief te plaatsen: dat is vergelijkbaar met de nieuwere Mustang met de gedownsizede 2.3 Ecoboost viercilinder turbomotor.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een Ford Mustang Convetible?

Op de Amerikaanse thuismarkt is de Ford Mustang een betaalbare sportauto. Die betaalbaarheid zie je terug in de materiaalkeuze en een afwerking die niet op premiumniveau ligt. Zwetende differentieels, hakkelende handbakken, een matig torsiestijve carrosserie (pre-2011) en lekkende kaprubbers zijn kwalen en kwaaltjes om bij een occasion-Mustang op te letten.

Koopwijzer: Mazda MX-5 (NC) – problemen, uitvoeringen en prijzen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.