Noah Korevaar
Noah Korevaar Extra 23 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Peugeot 9X8: LEGO lanceert uitdagend racemonster vol authentieke details

Peugeot en LEGO hebben een racemonster van jewelste aangekondigd: de LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8. Een complexe set vol authentieke details.

LEGO heeft een lange geschiedenis wat complexe replica’s van iconische voertuigen betreft. Fans van de duurdere bolides worden continu op hun wenken bediend met imposante Technic-versies van hun favoriete auto’s. Zo werd onlangs nog de Land Rover Classic Defender 90 onthuld. Een uitdagende bouwervaring die er ook nog eens ontzettend strak uitziet.

LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8

Hopelijk ben je al klaar met bouwen, want het is alweer tijd voor de nieuwste telg uit LEGO’s wagenpark. De LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar is namelijk officieel aangekondigd. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. Eerder deze maand lekten al een paar afbeeldingen van dit racemonster, maar nu kunnen we ‘m in vol ornaat bewonderen.

(Afbeelding: LEGO)

De gloednieuwe set is vanaf 1 mei verkrijgbaar en gaat 199,99 euro kosten. Een flink bedrag, maar dan heb je ook wat. De LEGO Technic-set bestaat uit 1775 steentjes, waarmee je een 50 centimeter lange en 13 centimeter brede Peugeot bouwt. De hypercar, gebaseerd op een echt model dat meedoet aan het FIA World Endurance Championship, is voorzien van een V6-motor en een elektromotor. Het versnellingsblok werkt, je kunt zelfs sturen met het stuur en aan de voorkant kun je de lichten aanzetten. Dat levert een tof museumstukje op, zoals je op de officiële productbeelden kunt zien.

Bloedserieuze replica

De ontwikkeling van deze imposante set begon in januari 2022, zo legt Olivier Jansonnie van Peugeot Sport uit: “De ontwikkeling begon vijf maanden voor we de Peugeot 9X8 onthulden. Het duurde een jaar om het model volledig te ontwikkelen. De technische en ontwerpteams werkten samen om de technische details van de Peugeot 9X8 zo accuraat mogelijk in het LEGO Technic-model te realiseren.”

(Afbeelding: LEGO)

Dat is natuurlijk een promoplaatje, maar keer op keer wordt er door automerken benadrukt hoe serieus LEGO dit soort modellen neemt. Het zijn geen simpele sets die even snel ontwikkeld worden om te cashen. Zowel de Deense fabrikant als de automerken in kwestie nemen de replica’s bloedserieus. Voor de automerken zijn het vaak prestigeprojecten, of is het zelfs een eer om op die manier samen te kunnen werken. Bovendien is het voor de autoteams een mooi stukje afwisseling.

Releasedatum en prijskaartje

Het resultaat mag er dan ook zeker zijn. LEGO Technic 42156 Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar is dus vanaf 1 mei verkrijgbaar, en gaat 199,99 euro kosten. Vind je dat wat te gortig? Het speelgoedmerk heeft afgelopen week ook twee gloednieuwe Star Wars-sets aangekondigd. Of bewonder in de tussentijd de echte Peugeot:

Peugeot gaat met extreme 9X8 Hypercar voor zege in 24 uur van Le Mans

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.