Autovisie
Autovisie Nieuws 21 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is de enige blauwe Ford Mustang Bullitt

Ford voorziet slechts één exemplaar van de Mustang Bullitt van een blauwe exterieurkleur. Ford doet dat natuurlijk niet zonder reden.

Kona Blue

Kopers van een Ford Mustang Bullitt kunnen normaliter alleen kiezen uit de kleuren Shadow Black en het klassieke Dark Highland Green. Voor het goede doel heeft Ford slechts één exemplaar gespoten in de kleur Kona Blue.

ford mustang bullitt kona blue 1

60.000 loten

De betreffende auto wordt verloot voor het goede doel. De opbrengst van de one-of-a-kind Mustang Bullitt gaat naar het Juvenile Diabetes Research Foundation. Jezelf inschrijven is vrij eenvoudig. Ford stelt 60.000 loten beschikbaar met een prijs van 10 dollar per stuk. Een lot kopen kan tot 9 november 2018. Ford selecteert vervolgens op 13 november 2018 een gelukkige winnaar. In potentie kun je dus een Mustang Bullitt krijgen voor 10 dollar.

ford mustang bullitt kona blue 3

Legendarische film Bullitt

De in Kona Blue gespoten Ford Mustang Bullitt heeft grijze wielen en blauwe stiksels in het interieur. Voor de rest zijn er geen grote wijzigingen. Toch maakt de kleur deze auto al uniek genoeg. Ford ontwikkelde de Mustang Bullitt ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de legendarische film Bullitt, beroemd geworden door een 10 minuten lange achtervolging waarbij hoofdrolspeler Steve McQueen achter het stuur van een ’68 Mustang GT Fastback zit en twee huurmoordenaars achtervolgt door de straten van San Francisco.

ford mustang bullitt kona blue 4

Open Air Induction System

Voorin de Mustang Bullitt lepelt Ford een 5,0-liter V8-motor, voorzien van een Open Air Induction System en diverse andere aanpassingen. Het resultaat is een vermogen van 464 pk en 529 Nm koppel. De Achtpitter ademt uit via een uitlaatsysteem met vlinderkleppen. Schakelen gebeurt met een handgeschakelde zesbak met een automatische tussengasfunctie. De Ford Mustang Bullitt is ook in Nederland leverbaar.

ford mustang bullitt kona blue 6
ford mustang bullitt kona blue 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.