Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 6 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Ford komt met volledig elektrische Mustang-achtige

Is dit een nieuwe Mustang? Een dikke Shelby-variant misschien? Nee, maar we begrijpen waarom iemand dat zou denken. Ford onthult over niet al te lange tijd een volledig elektrisch performancemodel dat is geïnspireerd op de Mustang.

En dat is op bovenstaande teaserplaatje duidelijk te zien. Niet alleen de kenmerkende achterlichten, maar ook aan de algehele vorm van de achterzijde. Het nog naamloze model komt uit de koker van het zogenoemde Ford Team Edison, dat in het leven is geroepen om geëlektrificeerde voertuigen te ontwikkelen. Volgens Ford heeft het team een vrijbrief gekregen om dat “op onconventionele en innovatieve wijze” te doen.

Modellenoffensief

De volledig elektrische Ford Mustang-achtige komt in de loop van 2020 op de markt en heeft een actieradius van iets meer dan 480 kilometer. Hij is onderdeel van een groot modellenoffensief. Ford wil in 2022 precies 16 elektrische auto’s en 24 hybrides en plug-in hybrides in zijn programma hebben. De Amerikaanse fabrikant heeft daarvoor 11 miljard dollar uitgetrokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.