Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 6 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Genesis neemt studiemodel Essentia in productie

Eerder dit jaar onthulde Genesis – de luxearm van Hyundai – een studiemodel van een bloedmooie elektrische sportcoupé. Meestal klappen dat soort proefballonnen, maar dit keer niet. Genesis is van zins om de Essentia in productie te nemen.

genesis_essentia_concept_027e00bc0abe0724

In een interview met het Amerikaanse tijdschrift Motortrend zei Genesis-ontwerpdirecteur Manfred Fitzgerald dat het technisch haalbaar is om van de Essentia een straatauto te maken. Het is waarschijnlijk goed om die opmerking met een korreltje zout te nemen, want zoals de coupé er begin dit jaar bijstond, komt hij echt niet op de markt. Daarvoor lijkt het design ons te extreem. Maar goed, we laten ons verrassen.

Elektrische aandrijflijn

Genesis gaat de Essentia als een ‘halo car’ op de markt willen brengen, aldus Erwin Raphael, directeur van Genesis North America. De prijs van de auto wordt hoog, liet hij weten, en de oplage laag. Naar verluidt komt de productieversie van de Essentia op een volledig nieuw platform te staan, dat helemaal is afgestemd op elektrische aandrijflijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.