Autovisie
Autovisie Nieuws 7 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Lamborghini Huracán S krijgt vierwielbesturing

Voordat Lamborghini de Huracán in 2022 door een compleet nieuwe generatie vervangt, ondergaat de sportwagen nog een opfrisbeurt. In zijn tweede levensfase krijgt de Huracán een herziene middentunnel, een naamsverandering, vierwielbesturing en een motorupgrade.

Lamborghini Huracan - Lamborghini Talk LAMBO HURACAN

Nog dit najaar toont Lamborghini de opgewaardeerde Huracán. Een exacte lanceringsdatum is niet bekend, maar reken op november wanneer in Los Angeles de LAIAS wordt gehouden. De fabrikant stelt wel vaker nieuwe modellen aan de vooravond van die autotentoonstelling voor, ondanks dat de Italianen er zelf geen stand hebben. Oorspronkelijk zou de opgefriste Huracán op de Autosalon van Parijs debuteren, maar de autobouwer slaat dit jaar de autoshow over. Een dealer vertegenwoordigt het legendarische sportwagenmerk op de Franse beursvloer.

503755 10.000 Lamborghini Huracan

Vierwielbesturing

De Huracán, waarvan er inmiddels al meer dan 11.000 stuks zijn gemaakt, wordt afgelost door de Huracán S, een aanduiding die overigens nog niet officieel is bevestigd. Het gaat met name om enkele exterieure aanpassingen, die de aerodynamica en onderhuidse techniek ten goede komen. De technische aanpassingen zijn groter. Zo krijgt de sportwagen, die meteen als coupé en als Spider bestelbaar wordt, een opgevoerde V10-motor en vierwielbesturing. Ook verandert er een en ander in het interieur. Volgens Lamborghini Talk zal in de middentunnel een groot scherm met elektronisch instelbare functionaliteiten verschijnen.

Prijs

Lamborghini accepteert al orders voor de Huracán S, ondanks dat de auto nog niet officieel is voorgesteld. De prijs van de nieuweling is evenmin bekend. Vast staat dat er een prijsverhoging zal worden doorgevoerd, maar gezien de technische opwaardering is die verklaarbaar. De eerste exemplaren zullen begin volgend jaar bij de klanten arriveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.