Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 21 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische Ford Mustang met 543 pk komt naar Goodwood

Het Britse Charge Cars heeft aangegeven dat ze met deze redelijk standaard ogende Ford Mustang naar het Goodwood Festival of Speed trekken. Daar zal de speciale 543 pk sterke elektrische aandrijflijn van de auto getoond worden.

Charge.Cars 1967 Mustang fastback

Vorig jaar konden bezoekers van Goodwood Festival of Speed konden vorig jaar al genieten van een Ford Mustang met nieuwe technologie. Toen was er een oude ponycar uit 1965 omgebouwd tot volledig autonome auto. Daarmee werd een poging gedaan om de hill climb te doen, maar dit ging niet helemaal als gepland. De bestuurder moest namelijk meerdere malen ingrijpen. Maar er zijn ook andere manieren om de klassieke Mustang van nieuwe technologie te voorzien. Één daarvan komt nu ook naar Goodwood: de volledig elektrische Ford Mustang.

Pikzwarte auto

Het Britse Charge Cars neemt namelijk hun gelimiteerde creatie mee. Het bedrijf bouwt volledig elektrische Ford Mustangs, maar dan niet zoals je zou verwachten. De pikzwarte auto die we hier zien is namelijk geen omgebouwde Mustang, maar het is een elektrisch platform met daarop de carrosserie van een Mustang. En zelfs de body is niet oud, want Charge gebruikt hiervoor alleen maar nieuw gefabriceerde en door Ford gekeurde versies.

Omdat het hier niet gaat om een omgebouwde klassieker, heeft de auto van Charge alle voordelen van een moderne elektrische auto. Zo heeft hij 543 pk en 7.500 Nm verdeeld over alle vier de wielen. Elk wiel heeft namelijk zijn eigen elektromotor. De worden gevoed vanuit een 64 kWh accupakket waardoor een 0-100 sprint binnen 3,99 seconden is gedaan. De topsnelheid ligt op een zeer schappelijke 240 kilometer per uur. Het enige puntje is wellicht dat het bereik ietwat gelimiteerd is. De Charge Mustang komt niet verder dan 320 kilometer op een volle lading.

Klassieke Ford

Hoewel de auto er van buiten als een klassieke Ford Mustang Fastback uit 1967 uitziet, is dat van binnen andere koek. Daar zou je eerder de vergelijking trekken met een Tesla Model S. Het valt namelijk op dat de middenconsole een gigantisch touchscreen is. Vanuit daar worden de systemen in de auto aangestuurd.

De Ford Mustang van Charge Cars maakt zijn opwachting tussen vier en zeven juli op het landgoed van het Goodwood House. De auto is overigens ook nog te reserveren. Charge maakt er in totaal 499 van en ze kosten £ 300.000 (€ 337.212) exclusief bijkomende kosten en eventuele persoonlijke wensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.