Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 21 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Polestar 2: dit gaat de elektrische auto in Nederland kosten

Polestar heeft een configurator voor de Polestar 2 geopend. Hieruit wordt duidelijk wat de volledig elektrische auto in Nederland ongeveer gaat kosten. We zeggen ongeveer, want Polestar heeft het over een richtprijs.

Polestar 2

Het tweede model van Polestar is een volledig elektrische ‘avant-garde 5-deurs fastback’, zoals de fabrikant het mooi weet te brengen. Hij moet in 2020 van de band in China rollen en in mei van dat jaar bij ons op het asfalt verschijnen. Tot het zover is kunt u nu alvast uw eigen Polestar 2 gaan configureren en reserveren.

Beperkt

De configurator is nog vrij beperkt. Er kunnen wat kleuren voor interieur en exterieur gekozen worden en dat was het eigenlijk wel. Onafhankelijk van wat er gekozen wordt, blijft de prijs op hetzelfde bedrag staan: € 59.900,-. Daarmee komt hij in het vaarwater van de Tesla Model 3 Long Range. Deze heeft een vanafprijs van € 58.300,-

De Polestar 2 reserveren kan ook, daarvoor moet er wel € 1.000 aanbetaald worden. Daarmee weet de koper nog vrij weinig. In de kleine lettertjes van de configurator staan namelijk een hoop sterretjes. Zo zijn de prijzen nog niet definitief en kunnen ze op elk moment aangepast worden. Ook kan de fabrikant beslissen om opties te schrappen of toe te voegen. Zelfs de afbeeldingen van de uitrusting kunnen niet overeenkomen met hetgeen daadwerkelijk gekozen wordt. Kortom, we raden u aan om nog even te wachten met het bestellen van de elektrische auto.

Doel

Het tweede model van Polestar heeft twee elektromotoren verdeeld over de voor- en achteras. Ze zijn samen goed voor 300 kW, of 408 pk en 660 Nm. Daarmee moet een sprint van 0-100 km/h in 4,7 seconden lukken. De 78 kWh accu’s moeten gedurende maximaal 500 kilometer de motoren van stroom blijven voorzien. Tenminste, dat is het doel van Polestar. Het officiële bereik van de Polestar 2 staat nog niet vast.

Ondertussen reden wij al eerder met de Polestar 1. Wat we van het eerste model van de fabrikant vonden? Zie het in onderstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.