Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Nieuwe Tesla Model S en X krijgen 644 km bereik’

Het lijkt erop dat Tesla van plan is om binnen niet al te lange tijd de Model S en de Model X te updaten. Hierdoor zouden de auto’s aanzienlijk veel verder komen op een volle accu: 644 kilometer.

Tesla Model X en Model S

Tesla is de laatste tijd druk bezig met het aanpassen van hun voertuigen. Het merk voert constant verbeteringen door, maar een echte grote update voor de Model S en Model X is er al lang niet meer geweest. Als we de geruchten mogen geloven zit juist deze eraan te komen. En die is nogal ingrijpend.

Claim

Tesla-vlogger Like Tesla (video hieronder) claimt met een bron binnen Tesla gesproken te hebben. Deze gaf informatie over mogelijk nieuwe Model S en X-modellen waarmee de Amerikaanse autofabrikant nu aan het testen zou zijn. Er zijn hierbij twee grote aanpassingen voor de modellen op te merken: ze krijgen standaard drie motoren en het bereik neem aanzienlijk toe. De Model S Ludicrous Perfomance heeft op dit moment al drie motoren (1 op de vooras en 1 voor elk achterwiel), maar dat wordt blijkbaar standaard.

Interessanter is dat de Model S en X een bereik van meer dan 644 kilometer krijgen (is nu 610 km voor de Model S Long Range en 505 km voor de Model X Long Range). Dit moet mogelijk gemaakt worden door een accupakket met meer opslagcapaciteit dan de huidige 100 kWh. Hoeveel het aantal kWh’s toeneemt wist de bron niet te vertellen. Wat opvallend is, is dat de omvang en het gewicht van het accupakket niet toenemen. Sterker nog, ze nemen beide af. Beide Tesla’s zouden elk zo’n 158 kilogram aan gewicht verliezen. Als laatste wist de bron te melden dat de modellen eindelijk de volle laadsnelheid van de Supercharger V3 aankunnen. Dat houdt in dat ze met 250 kW kunnen laden, waardoor de oplaadtijd bijna halveert.

September

De bron gokte erop dat de nieuwe Tesla-modellen al ergens in september of het vierde kwartaal van 2019 geïntroduceerd zouden kunnen worden. Wat er allemaal waar is van deze geruchten weten we niet. Maar in dit geval nemen we het met een flinke korrel zout. Zeker aangezien Elon Musk eerder dit jaar liet weten dat Tesla niet doet aan grote model-updates. In plaats daarvan verbetert het merk elke maand hun auto’s met kleine stapjes.

Elon Musk op Twitter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.