Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 29 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

RemetzCar presenteert Tesla Model S Shooting Brake

Begin dit jaar presenteerde het Engelse Qwest Norfolk een Tesla Model S Shooting Brake. Nu, enkele maanden later, is het de beurt aan de Nederlandse firma RemetzCar, dat met een bijzonder fraai ogend exemplaar komt.

01_remetzcar_tesla_model-s_shooting-brake

Deze groene Tesla Model S Shooting Brake is in opdracht van de Nederlander Floris de Raadt gebouwd. Hij benaderde in 2016 RemetzCar met de vraag of het bedrijf zijn vroege Model S 85 kon ombouwen tot een stationuitvoering. Het uiteindelijke resultaat is getekend door de Nederlandse ontwerper Niels van Roij.

Eleganter

Meningen verschillen, maar wij vinden de creatie van RemetzCar wat eleganter dan de Model S Shooting Brake van Qwest Norfolk. Al is die chromen strip op de achterste stijl wel érg dik. Grappig detail overigens: RemetzCar heeft de Model S niet alleen aan de achterkant omgebouwd, maar hem ook de neus van de nieuwste generatie meegegeven.

Lijkwagen

De carrosseriebouwer transformeerde zo’n twee jaar geleden al een Model S tot lijkwagen en is ook verantwoordelijk voor de verlengde Audi A8 van koning Willem-Alexander. Daarvan zijn er slechts twee in de wereld. Autovisie-redacteur Werner Budding mocht het tweede exemplaar ooit voor een dag lenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.