Autovisie
Autovisie Nieuws 29 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Verdubbeling aantal Jaguar i-Pace voor Nederland

Met het oog op de veranderende bijtellingsregels voor elektrische auto’s in 2019 stelt Jaguar meer productieplaatsen voor de i-Pace voor de Nederlandse markt beschikbaar. Het gaat om twee keer zoveel auto’s als eerder gepland.

jaguar-i-pace-duik-in-de-prijslijst-foto-3

Wil Jaguar met de i-Pace op de Nederlandse markt scoren, dan dient de autobouwer dit jaar zoveel mogelijk auto’s beschikbaar te stellen. En dat doet de autobouwer. In eerste instantie rekende de importeur op een verkoopvolume van 800 stuks voor 2018. Dat verkoopdoel werd al snel bijgesteld, toen de orders bleven binnenstromen. In korte tijd noteerde de importeur 1.300 koopcontracten en inmiddels staat de verkoopteller op 1.900 stuks.

jaguar-i-pace-duik-in-de-prijslijst-foto-4

Verdubbeld

Gezien de huidige orderintake is het aantal productieplaatsen voor Nederland bijna verdubbeld. De fabrikant stelt bijna 4.000 exemplaren van de i-Pace voor dit jaar beschikbaar.

jaguar-i-pace-duik-in-de-prijslijst-foto-5

LEES OOK: Jaguar i-Pace verschilt nauwelijks van concept

Bijtelling

Essentieel is dat de auto’s dit jaar op kenteken gaan. Per 1 januari 2019 veranderen namelijk de bijtellingsregels. Voor een elektro-auto geldt nu een bijtelling van 4%. Volgend jaar wordt voor dat percentage een prijsplafond ingesteld. Dan geldt het genoemde bijtellingspercentage voor het bedrag tot en met € 50.000,-. Is een elektrische auto duurder, dan dient over het bedrag boven de halve ton 22% aan bijtelling te worden berekend. In het geval van de afgerond 82.500 euro kostende Jaguar i-Pace valt 32.500 euro in de bijtellingscategorie van 22%. Dit jaar is dat dus 4% over het volledige bedrag.

Beste jaar ooit

Mocht Jaguar 4.000 exemplaren van de i-Pace dit jaar mogen registreren in Nederland, dan stevent het af op het allerbeste verkoopjaar ooit. Het merk wist sowieso nooit eerder in zijn historie meer dan 4.000 auto’s in ons land te verkopen. Vorig jaar verkocht Jaguar van de XE, XF, XJ, E-Pace, F-Pace en F-type tezamen bijna 1.400 stuks.

EERSTE REVIEW JAGUAR I-PACE. STEM MAANDAG 4 JUNI AF OP WWW.AUTOVISIE.NL

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.