Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 jun 2019

Enige straatlegale Aston Martin Vulcan doet mee aan rally

De Gumball 3000 is een jaarlijks terugkerend supercarrally, en dit jaar maakt een wel heel speciale auto zijn opwachting: de enige straatlegale Aston Martin Vulcan.

Aston Martin Vulcan 'Bomber'

De Aston Martin Vulcan is van zichzelf al een unieke verschijning. De auto werd in 2015 geïntroduceerd met een zevenliter V12 die 820 pk produceert. Er zijn er in totaal 24 van gemaakt en slechts een daarvan mag ook de openbare weg op. De rest is bedoeld voor gebruik op eigen grond, of een circuit. Die ene straatlegale versie rijdt deze zomer een vooraf uitgestippelde route tussen Mykonos, Griekenland en Ibiza, Spanje. Die route is bepaald door de organisatie van de Gumball 3000 waaraan de Vulcan dit jaar meedoet.

Vulcan Bomber

Speciaal voor de gelegenheid is de Aston Martin in een ‘Vulcan Bomber’-jasje gehesen. De wrap refereert aan de Avro Vulcan, een bommenwerper die in de Britse luchtmacht van 1950 tot 1980 dienst deed. Maar om überhaupt mee te mogen doen, moest de Vulcan een stuk ingrijpendere veranderingen ondergaan.

De auto moest namelijk straatlegaal worden gemaakt. Dat hield in dit geval in dat er koplampen in de motorkap geplaatst moesten worden, alsook andere belangrijke verlichting rondom te auto. Ook werd de machtige V12 iets minder machtig gemaakt omdat hij anders veel te luid was. Niet dat hij nu geruisloos voorbij komt, want de inzittenden moeten nog steeds met headsets met microfoons met elkaar communiceren.

Ruitenwissers

Ook praktische dingen als ruitenwissers en ruitenwisservloeistof sproeiers moesten geplaatst worden. Daarnaast is de splitter aan de voorkant van de auto iets hoger geplaatst zodat hij niet bij elke snelheidsheuvel of losliggende klinker over het wegdek schraapt.

De meer dan twee miljoen dollar kostende Aston Martin Vulcan zal op 10 juni vanuit Mykonos vertrekken. Youtuber MrJWW heeft de eer om de auto heelhuids naar Ibiza te sturen.

Reageer op artikel:
Enige straatlegale Aston Martin Vulcan doet mee aan rally
Sluiten