Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 jun 2019

Bentley jaagt op Pikes Peak-record met Bentley Continental GT

Vorig jaar pakte de Britse luxewagenbouwer Bentley het record voor snelste SUV op Pikes Peak. Dat smaakte blijkbaar naar meer, want het merk gaat dit jaar op jacht naar het record voor snelste productiewagen met een speciale Bentley Continental GT.

Vorig jaar racete coureur Rhys Millen met een aangepaste vrachtcontainer, herstel Bentley Bentayga, de bekende Pikes Peak Hillclimb op. Hij wist dit zo snel te doen dat hij naar beneden kwam met het record voor snelste SUV op de berg ooit (10:49,9 – twee minuten sneller dan het vorige record dat de Range Rover Sport in 2014 neerzette). Dit jaar gaat Bentley wederom met voormalig ‘King of the Hill’ Millen in zee om een record binnen te hengelen.

Recordpoging

Op 30 juni van dit jaar wil Bentley het record voor snelste productiewagen op Pikes Peak pakken. Deze staat nu nog op naam van David Donner die in 2014 in 10:29,9 minuten in een Porsche 911 Turbo S de berg op reed. Bentley gaat de recordpoging doen met een aangepaste versie van de Bentley Continental GT. Een auto die volgens het merk en de coureur de allerbeste kaarten voor de recordpoging in huis heeft.

Bentley Continental GT Pikes Peak 2019

Voor de race veranderde Bentley helemaal niets aan de aandrijflijn. Deze bestaat nog steeds uit een W12 biturbo die 635 pk en 900 Nm naar alle vier de wielen stuurt. Wel is het merk uitvoerig aan het testen geweest om de afstelling van de auto zo goed mogelijk klaar te stomen voor de bergklim. Om ervoor te zorgen dat de coureur ook optimaal blijft presteren is er dit jaar een extra zuurstofsysteem geplaatst. Deze is aangesloten op de helm van Millen zodat hij door de extra zuurstoftoevoer geen last heeft van de ijle lucht.

Referentie

Voor de gelegenheid is de auto versierd met de groene kleur die de Bentley Bentayga vorig jaar ook meekreeg. De Continental GT start met startnummer 100, een referentie naar het 100-jarig bestaan die het luxemerk dit jaar viert. Met de actie wil Bentley graag aangeven waartoe de Continental GT eigenlijk allemaal in staat is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.