Autovisie
Autovisie Nieuws 29 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Bentley Bentayga gaat voor Pikes Peak-record

‘Bentley gaat meedoen aan de Pikes Peak International Hill Climb’, is een zin waarvan we nooit gedacht hadden dat we die ooit zouden schrijven. Maar het is waar. Bentley gaat met de Bentayga proberen het heuvelklimrecord voor productie-SUV’s te pakken.

bentayga 2

Het record staat nu op naam van de Range Rover Sport. De 525 pk sterke versie daarvan zette een tijd neer van 12 minuten en 35,61 seconden. En dat op een bijna 20 kilometer lange kronkelweg (156 bochten) naar de top van de Pikes Peak in Colorado.

Rhys Millen

Dit jaar wordt de Pikes Peak International Hill Climb gehouden op 24 juni. Het is de Australische coureur Rhys Millen die dan achter het stuur kruipt van een Bentayga V12. Millen won de race twee keer (2012 en 2015) en is de zoon van Rod Millen, die vijf Pikes Peak-titels op zijn naam heeft staan.

Gemiddelde snelheid

Om het record van de Range Rover Sport af te pakken moet Millen zijn Bentayga met een gemiddelde snelheid van minstens 95 km/h omhoog rijden. Hij heeft daarvoor een 608 pk en 900 Nm sterke 6,0 liter W12 onder zijn rechtervoet.

Loodzwaar

En ook al is de Bentayga een loodzware jongen (2440 kilogram), toch gaat hij in 4,1 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt hij een begrensde topsnelheid van 301 km/h.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.