Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Goodwood: Autonome Ford Mustang houdt van strobalen

Die klassiek Ford Mustang waar we vorige week over berichtten, deed op het Goodwood Festival of Speed zijn naam eer aan. Hij had volledig zelfstandig de heuvelklim moeten aanvallen, maar liet zich bokkend, zigzaggend en bijna crashend niet temmen door zijn autonome software.

Voor Siemens en de Engelse Cranfield University was het afgelopen weekend dan ook een lichte teleurstelling. Hun zelfrijdende Mustang wist de finish van de Goodwood Hillclimb te halen, maar deed dat bij zijn eerste poging niet geheel autonoom. De ‘pony car’ verloochende zijn afkomst niet en probeerde meerdere malen met zijn snuit in een baal stro te duiken. Alleen enkele ingrepen van de man achter het stuur konden dat voorkomen.

Volgens de ontwikkelaars is de heuvelklim van Goodwood een lastig parcours voor autonome auto’s. De baan is erg smal en er zijn bovendien veel bomen en muren die het GPS-signaal kunnen verstoren. Overigens had de eveneens zelfrijdende Roborace ook wat problemen met de GPS, maar reed die de Goodwood Hillclimb wél nagenoeg foutloos op snelheid.

Tweede poging Ford Mustang

Roborace op de heuvelklim

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.