Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 8 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

Top 8: heel bijzondere en tweedehands Kevers

De meest bekende Volkswagen Kever ter wereld is natuurlijk filmheld Herbie. De Kever met nummer 53 op de zijkant haalt de gekste capriolen uit. Maar ook eigenaren van Kevers kunnen gekke capriolen uithalen, getuige dit lijstje.

Herbie is niet helemaal origineel meer. Om het karretje echt een eigen leven te geven, is er het een en ander gemodificeerd aan ‘The Love Bug’. In een recente aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur tot in de puntjes uit hoe ‘s werelds bekendste Beetle bijvoorbeeld achteruit kon rijden. De filmster bleek een inspiratiebron voor andere Kevers. Wat kom je dan zoal tegen tussen de occasions op het internet? Hier een selectie!

8. Roestvrijstalen Kever

Deze Kever is totaal niet meer te herkennen als een Volkswagen Kever. Het onderstel en de motor zijn nog wel van de Kever, de carrosserie is helemaal anders. We zien aparte hoeken en proporties in het roestvrijstalen exterieur, afgewerkt met houten randen. Om de sportiviteit te benadrukken zien we wel vier dikke uitlaatpijpen onder de achterbumper vandaan steken. Ook het interieur is niet meer herkenbaar, en vooral heel erg kaal. Voor €7500 is deze bijzondere occasion mee te nemen.

Occasion RVS Volkswagen Kever

7. Oranje klassieker

Deze creatie is qua concept hetzelfde als die hierboven, alleen net iets mooier uitgevoerd. Tja, waar doet hij aan denken? Een Morgan die vreemdgaat met een Ford Model B? Hij wordt in de advertentie in ieder geval gewoon als ‘Volkswagen Kever Cabrio’ aangeduid.  Behalve de Volkswagen-logo’s op het stuur en de versnellingspook is er echter weinig Kever meer in te herkennen. Sportief oogt hij in ieder geval wel in die feloranje kleur en de matzwart afgewerkte trim. Voor dit bijzonder stukje knutselwerk wordt €7250 gevraagd. Niet gek voor een feloranje ‘klassieker’, toch?

Occasions Volkswagen Kever

6. KS Motorsport Streetbuggy

Een Volkswagen Kever is ideaal om te verbouwen tot buggy, zo blijkt maar. Volkswagen deed het immers zelf ook. Van alle Kever-conversies is de buggy toch wel de variant die je het meest tegenkomt. Dit exemplaar is aangepakt door KS Motorsport uit Doetinchem. In 2006 is-ie verbouwd, en sinds die verbouwing heeft hij slechts 250 kilometers verslonden. Wie houdt van weinig lijnen op z’n buggy, moet misschien wel voor dit exemplaar gaan. Het is wel een vrij prijzige badkuip voor €9950. De ideale strandauto?

Occasions VW Kever buggy

5. “Porsche 718 RS Spyder”

Wil je een Porsche-eigenaar pesten, dan moet je zeggen dat-ie in een omgebouwde Kever rijdt. Dat is bij dit exemplaar wel het exacte geval. We kijken hier niet naar een Porsche 718 Spyder, maar naar een Volkswagen Kever. Hoewel de verantwoordelijke voor deze creatie zichtbaar z’n best heeft gedaan en het resultaat fraai is, is het duidelijk dat dit geen originele 718 Spyder betreft. Zolang hij goed rijdt, kan het wel even goed een fijne occasion zijn. Over de mintgroene kleur en het vreemde stuurwiel kun je discussiëren, uniek is-ie zeker wel. Heb jij er €22.500 voor over?

VW Kever occasion

4. Volkswagen Manx Prowler buggy

Een erg lekker smoelende buggy is dit. Vooral de blauwe kleur met metalen accenten geven de auto een jaren ’70-uitstraling. De buggy werd als Manx en als Manx Prowler gemaakt. De Prowler-variant heeft een iets kortere wielbasis dan de Manx, en het chassis is bijna 40 centimeter korter. De wielkasten zijn iets breder, waardoor er ruimte ontstaat om de buggy te verlagen en bredere wielen te monteren. Voor deze buggy wordt nog €11.750 gevraagd, maar dan heb je wel een leuk exemplaar te pakken.

Volkswagen Manx Prowler Buggy

3. Volkswagen Kever Speedster

Een van de gaafste open autovarianten is een speedster. Porsche is er erg bekend mee, Aston Martin heeft een mooi exemplaar ontwikkeld en in Mother Russia bouwt men gewoon een Ford Focus om tot een echte tweezits speedster. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer te vinden, zo ook in ons eigen land. Tussen de VW-occasions viel deze Kever Speedster op. Een apart exemplaar, met een bijna Volvo P444-achtige achterkant. Een nekkendraaier is deze €8000 dure donkergroene Kever in ieder geval wel!

Volkswagen Kever Speedster

2. Volkswagen Kever Baja Bug

Tja, als je het doet, doe het dan goed. Want hoe fantastisch is dit? Een heuse off-road variant van de Kever, waarmee jij met een beetje fantasie je eigen Dakar-rally kunt rijden! Hoewel dit exemplaar zeker niet de enige opgehoogde versie ter wereld is, is dit wel een fantastische occasion. Volgens de advertentie is de motor gereviseerd en met aanvulling van een Weber-carburateur moet het luchtgekoelde motorblok zo’n 120 pk leveren. Meer dan genoeg in een auto die nog geen 1000 kilo weegt. Verder is hij van de nodige aanpassingen voorzien om hem tot een brute off-roader om te toveren. Voor €16.900 mag hij mee van de aanbieder.

Volkswagen Kever Baja

1. Herbie

Ja, nummer 1 kan er maar eentje zijn: Herbie. In zijn race-outfit welteverstaan, en deze occasion ziet er erg sportief uit. Het legendarische nummer 53, racestrepen in de kleuren van de Amerikaanse vlag en de crèmewitte kleur: het zit allemaal op dit exemplaar. De ducktail-spoiler en de zwarte wielen met witte letters op de wangen geven een echt racegevoel bij deze Herbie-replica, waar €9999 voor wordt gevraagd. Of de ouderwetse Autopilot-functie aanwezig is, weten we niet…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.