Autovisie
Autovisie Video 6 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

VIDEO: Aston Martin V12 Speedster | Wat je moet weten

De Aston Martin V12 Speedster is niets meer of minder dan een speeltje, maar wel een in de geest van écht autorijden. Door het ontbreken van een dak en voorruit biedt de Engelse tweezitter een sensationele rijbeleving en ervaring, dat vergelijkbaar is met de racewagens uit de jaren vijftig. Aston Martin bouwt slechts 88 stuks, een gelimiteerde uitgave dus. Het allereerste exemplaar is nu even in Nederland. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen stelt de moderne interpretatie van de klassieke racewagen aan je voor.

Als voorbeeld voor de V12 Speedster diende de DBR1-racewagen, waarmee Aston Martin succesvol deelnam aan de 24 Uurs-race van Le Mans in 1959. Net als die iconische voorvader heeft de V12 Speedster zijn motor voorin, kent hij een lange neus, ontbreekt een dak en dienen de inzittenden veiligheidshalve een helm te dragen. Aston Martin biedt enkele klanten zelfs de mogelijkheid om de V12 Speedster in de kleurstelling van de legendarische DBR1 uit te laten voeren.

Dat Aston Martin een ode brengt aan de DBR1 is niet verrassend. De auto vormt een van de lichtpuntjes in de historie van het merk. Bij de honderdste verjaardag van het Engelse merk liet het management de R&D-afdeling een verjaardagscadeau bouwen. Het werd een moderne versie van de Le Mans-racer. Het bleef echter zeven jaar terug bij een studiemodel, ondanks dat enkele Aston Martin-verzamelaars om een straatversie vroegen. Dat CC100 gedoopte model krijgt echter nu een vervolg in de vorm van de V12 Speedster.

De 300 km/h snelle Aston Martin V12 Speedster, die de acceleratie van stilstand tot 100 en 200 km/h in respectievelijk 3,5 en 10,2 tellen doet, kost op Nederlands kenteken iets meer dan een miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.