Autovisie
Autovisie Nieuws 7 apr 2020

Terug naar 1958: dit stond er toen te koop

Als we toch eens terug in de tijd konden, welke auto zou jij dan uit die tijd direct kopen?

We reizen af naar 1958, 1959 en 1960. Dan doen we niet door daadwerkelijk terug in de tijd te gaan, maar enkele magazines van Autovisie uit de kast te pakken en hem op een willekeurige advertentiepagina te openen. Kijk eens naar de auto’s die toen te koop werden aangeboden.

Natuurlijk kijken we nu anders tegen de modellen uit 1958, 1959 en 1960 aan dan toen. Destijds waren het vervoersmiddelen, zoals de hedendaagse auto’s dat vandaag de dag zijn. Volumemodellen die met honderden tegelijk de fabriek uit kwamen. Maar aangezien je ze in het hedendaagse verkeer niet of zelden tegenkomt, krijg je bij de afgedrukte auto’s direct historische en nostalgische gevoelens.

Prijzen uit 1958

En niet alleen bij de auto an sich, maar ook bij de teksten in de advertenties uit onder andere 1958. Zoals schijfremmen, Abarth-uitlaat, Fiamm-claxons, bermlampen en H.M.V.-radio. De genoemde prijzen zijn uiteraard in Nederlandse guldens. Deel de prijskaartjes globaal door 2,2 en je hebt de toenmalige prijs is euro’s. Vergelijk ze niet één-op-één met de hedendaagse eurowaarde, want dat kan helaas niet. Let dan ook even op de Bugatti-advertentie. Poeh, als je die toen had gekocht! Maar ja, we kunnen het helaas niet meer veranderen.

Gek op klassiekers? Deel je passie met de oldtimers. Hoor en zie hun verhaal in de rubriek Uw Garage.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terug naar 1958: dit stond er toen te koop
Sluiten