Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Zien: een gloednieuwe Aston Martin DB5 met werkende Bond-gadgets!

Een tijdje terug schreven we al dat Aston Martin Works een aantal nieuwe Bond-DB5’s van de band laat rollen. Nu kunnen we die auto, met gadgets, ook echt aan het werk zien!

We weten al een tijdje dat Aston Martin Works een aantal recreaties van Bonds DB5 gaat produceren, onder de naam DB5 Goldfinger Continuation. Eind mei liet de autobouwer weten dat het bezig is met de bouw van de zeer exclusieve en fraaie remakes van de beroemde filmauto. Aan het einde van dit jaar mogen de eerste klanten zich dan eindelijk een Britse spion voelen.

Gadgets

James Bond kreeg natuurlijk een Aston Martin DB5 die was uitgevoerd met tal van gadgets. Denk aan de schietstoel, de verborgen pistolen en de uitschuifbare wielmoeren. De nieuwe DB5’s worden met dezelfde opties uitgevoerd, al zullen ze natuurlijk niet werken zoals ze in de film deden.

Aston Martin DB5

Hoe ze wél werken, kunnen we nu zien in een video die de autobouwer online heeft geplaatst. Daarin zien we de Bond-DB5 in actie, en daar worden we toch wel heel erg hebberig van. Dat de Britten niet zomaar een museumstuk bouwen dat je liever niet op de weg wilt rijden, blijkt uit de driftende eindshots.

De Aston Martin DB5 is bovendien gewoon een echte rijdersauto. In de neus hangt namelijk een 4,0-liter zes-in-lijn met drie carburateurs en een oliekoeler. De krachtbron perst er ongeveer 300 pk uit en wordt gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak van ZF.

Radarscherm

Verder voorziet Aston Martin Works de DB5 Goldfinger Continuation van zaken als een radarscherm, een telefoon in de bestuurdersdeur, de omhoogklappende versnellingspookknop, knoppen in de armleuning en middentunnel en een berglade onder de voorstoel. Om het geheel af te maken, spuit Aston Martin Works de sportcoupé in de tint Silver Birch, zoals de filmauto ook op het aluminium, handgeklopte koetswerk had. Fraai detail: in dat radarscherm zit nu een navigatiesysteem verwerkt.

Aston Martin DB5

Aston Martin Works bouwt in totaal 25 exemplaren van deze bijzondere DB5. Het kost de fabrikant zo’n 4500 uur om een exemplaar te bouwen, waardoor het prijskaartje ook vrij absurd is. Wie zich Bond wil voelen, moet 2,75 miljoen pond aftikken, exclusief belastingen. Daarmee zijn ze bijna net zo duur als de originele filmauto’s, die een tijdje geleden ook werden verkocht.

Aston Martin DB4 GT

De DB5 Goldfinger Continuation is niet het enige historische project van Aston Martin Works. Eerder verschenen ook al bijzondere recreaties van de DB4 GT en DB4 GT Zagato.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.