Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 5 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen 1200 Kever (1983) – Uw Garage

Voor de Kever van Dennis Dekker is al veel geld geboden. Dat bieden heeft echter geen zin, de auto is onbetaalbaar. 

“Ik heb weinig met sleutelen, techniek en andere oude auto’s. Ik heb iets met déze auto. Mijn ouders reden in 1985 hier in de buurt rond en zagen deze Kever te koop staan, ruim een jaar oud en nog geen 10.000 kilometer op de teller. Mijn moeder was op zoek naar een boodschappenwagentje. Haar vader had ooit Kever gereden en haar beste vriendin Jennie reed er ook een. Daar kwam de voorliefde vandaan, denk ik.”

Met de Kever naar zwemles

“Die auto wilde ze graag rijden en zo geschiedde. Er werden boodschappen mee gedaan, ik werd er mee naar zwemles gebracht en mijn zusje naar muziekles. Hij deed het altijd. We zaten te dansen op de verende achterbank. Ik heb dus in het verleden heel veel met de Kever meegemaakt.

“Mijn moeder is in 1995 na een ziekbed van een jaar veel te jong overleden – ze was 47. Dat is nu 25 jaar geleden. Ik zal twintig geweest zijn toen ik samen met haar onderweg was naar Jennie, zo’n twintig kilometer verderop. Halverwege die rit heeft ze de Kever aan de kant gezet, ze merkte dat het niet meer ging. Ik was twintig, had net mijn rijbewijs en heb het stuur overgenomen. Het was een bijna symbolisch moment. Het was de laatste keer dat ze in haar auto heeft gereden.”

Uw Garage

Het complete verhaal van Dennis Dekker lees je in Autovisie Magazine nummer 25, dat nu in de winkels ligt. Heb je zelf een auto met een bijzonder verhaal, dat je graag met andere autoliefhebbers deelt? Geef je dan op voor een aflevering van Uw Garage! Stuur een mail naar [email protected] en vertel wat jouw auto zo bijzonder maakt. Wie weet komen we binnenkort dan wel bij je langs!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.