Autovisie
Autovisie Video 12 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Hoe de Porsche 911 Speedster geschiedenis schrijft – Sjoerds Weetjes #189

Met de 911 Speedster – vooral de uitvoering met Heritage Design Package – legt Porsche een link met historische modellen, maar weet u dat de 911 Speedster an sich ook geschiedenis schrijft?

In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes duikt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen in de wereld van de 911 Speedster. Alweer in 2018 stelde Porsche de 911 Speedster voor. Met de open tweezitter stond de sportwagenfabrikant stil bij zijn zeventigste verjaardag. Het betrof toen nog een studiemodel, dat op verschillende (belangrijke) punten afweek van het uiteindelijke model dat Porsche in 2019 presenteerde. Het beschikbare aantal lag vooraf vast en was gelijk aan het oprichtingsjaar van de autobouwer.

Broers

Sjoerd brengt twee bijzondere uitvoeringen uit die serie van 1948 bij elkaar, de Heritage Design Package en een one-off. Dat het broers zijn, is duidelijk. Maar de twee hebben een hechtere band dan je zou denken. Ze hebben opeenvolgende nummers, te weten 0948 en 0949. In aflevering 189 hoor en zie je wat de bijzondere details van de 911 Speedster zijn, hoe ze verschillen van het conceptmodel, sinds wanneer aan de auto werd gewerkt en waarom de 911 Speedster ook weer historie schrijft.

porsche_911_speedster_concept_1_008b00000f1a0a33

Elke week stelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je een auto voor met een bijzonder verhaal, opmerkelijke details, een rijke historie of belachelijke accessoires. Hij legde eerder uit waarom Citroën C4 Cactus uiteindelijk wél een dashboard kreeg, verklapt waarom het ontwerpproces van de Audi R8 Spyder een nachtmerrie was, onthulde het verhaal achter gecamoufleerde auto’s, legt uit waarom de Mercedes G63 AMG 6×6 allesbehalve een AMG is en betrapte Bentley op een historische fout.

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een vaste rubriek van Autovisie en verschijnt elke vrijdagnamiddag op www.autovisie.nl. Ben je een autofreak en wil je alles weten, kijk dan alle video’s van Sjoerd op onze website. Nog steeds niet genoeg? Doe dan ook mee aan de autoquiz in Autovisie Magazine of elk weekeinde op Instagram Stories via @sjoerdvanbilsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.