Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Skoda Fabia crasht en belandt in zwembad tijdens rally

Coureurs die rally’s rijden weten doorgaans erg goed wat ze doen. Desondanks gaat het nogal eens mis. Bijvoorbeeld bij deze Skoda Fabia die in een zwembad belandt.

De inschattingsfout vond plaats in Oostenrijk tijdens de Jänner Rally van afgelopen weekend. In het gebied ligt flink wat sneeuw, dat maakte het weekend alleen maar spannender.

Crash in zwembad tijdens rally

Tijdens de rally werden er veel meer stuur- en inschattingsfoutjes gemaakt. Toch is deze van met de Skoda Fabia wel het opvallendst. Achter het stuur zat Johannes Keferböck met als bijrijder Ilka Minor. Beiden konden ze ongeschonden het voertuig en het zwembad verlaten. Maar het is ongetwijfeld een erg koude duik geweest.

De Skoda Fabia RS Rally2

De auto waarin de crash plaatsvond is een Skoda Fabia RS Rally2. De Tsjechische scheurneus heeft vierwielaandrijving, een sequentiële versnellingsbak met vijf verzetten en een stevige rolkooi. De hatchback wordt aangedreven door een 1,6-liter viercilinder die afgeleid is van de 2.0 TSI van de Volkswagen Group. Het vermogen van de 1.6 bedraagt door een flinke turbo 289 pk en 430 Nm aan koppel.

Het motorblok van de Fabia van Keferböck zal zijn laatste uitlaatgassen hebben uitgeademd. Water doet een motor niet goed. Door het ongeluk met de Skoda moest de vijftiende etappe van de rally worden afgelast.

Praten met ChatGPT in je Volkswagen, het kan in de nieuwe Golf GTI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.