Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 9 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Voel je een rockster in deze bizarre camper!

Het bedrijf Loki Basecamp maakt een bizarre XL camper waarin jij je direct een Amerikaanse rockster voelt.

Je kent ze vast wel, van die grote tourbussen waarin Amerikaanse artiesten het land door reizen. Indrukwekkend, maar niets vergeleken met deze bizarre kampeerwagen.

Een bizar grote camper

De rockster camper is zo’n 13,7 meter lang en ongeveer 3,5 meter hoog. Imposant an sich dus, al zijn het de features die deze Loki Basecamper XL Coach Series echt bizar maken.

rockster, camper, kampeerwagen
(Afbeelding: Loki Basecamp)

De camper biedt een slaapplek aan maximaal acht personen, die zich in een luxe rijdend appartement wanen. Zo zijn er 3 flatscreen-televisies, een badkamer met regendouche, vloerverwarming, een volledige keuken met koelkast en vaatwasser en is er zelfs een buitenkeuken met grill.

rockster, camper, kampeerwagen
(Afbeelding: Loki Basecamp)

De camper is uit te rusten met een lift om spullen op naar boven te vervoeren of voor een rolstoel. Ook de rest van de camper kan rolstoeltoegankelijk gemaakt worden.

Een rijdend zonnepark

Om alle apparatuur van stroom te voorzien zijn er op het dak, naast de opbergrekken, zonnepanelen geplaatst.

Ook onder de motorkap is ook voldoende vermogen te vinden. De aandrijflijn is echter minder groen dan de zonnepanelen op het dak doen vermoeden. Een dikke dieselmotor met zes cilinders en een slagvolume van 13 liter afkomstig van Volvo, beweegt het gevaarte voort.

De aandrijflijn levert 700 pk en meer dan 2500 Nm aan koppel. Dit vermogen heb je ook wel nodig. De camper heeft een ledig gewicht van meer dan 14.000 kilogram.

Hoeveel zou de gigantische rockster camper kosten?

Hoeveel Loki Basecamp voor de bizarre camper vraagt, is niet bekend. De prijs zal erg afhangen van hoe luxe je de kampeerwagen aankleedt. Om een idee te krijgen van wat het gevaarte kan kosten, de Concorde Centurion kost al 8 ton. Zou de Loki Basecamper XL Coach Series over de miljoen euro gaan?

Inpakken maar! Dacia Jogger camper ‘zou vrij snel moeten komen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.