Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ferrari sluit orderboeken voor F8 Tributo, inclusief Spider

Het doek is gevallen voor de Ferrari F8 Tributo. De dealers wereldwijd hebben de laatste orders onlangs moeten doorgeven. De fabrikant bouwt de F8 Tributo evenals de F8 Spider nog steeds om de wachtrij aan kopers in de komende maanden te bedienen.

Ferrari bevestigt de orderstop aan Autovisie. Tegenover Automotive News Europe (ANE) benadrukt Jacopo Marcon, productmanager binnen Ferrari, dat de productie van de F8 onveranderd doorloopt. Reeds genoteerde orders worden nog uitgevoerd.

Ferrari F8 Tributo doet 488 GTB snel vergeten

VIDEO: Ferrari F8 Tributo

Eerbetoon aan V8-middenmotor

De Italiaanse sportwagenbouwer hanteert voor zijn modellen een levenscyclus van zo’n vier tot vijf jaar. De F8 Tributo verscheen alweer in 2019, gevolgd door de F8 Spider in 2020. Tijdens de onthulling van de sportwagen liet Ferrari weten dat het met de naam van de bolide verwijst naar ‘Ferrari’s V8-motor’ (F8) en het blok, dat meerdere malen werd uitgeroepen tot Engine of the Year, eert (Tributo). In de F8 wordt voor de laatste maal een centraal geplaatste, niet-geëlektrificeerde achtpitter gebruikt.

Geen zwart gat

Zijn opvolger is de 296 GTB, waarvan de levering binnenkort start. Ferrari heeft echter nooit gezegd dat de 296 GTB de vervanger van de F8 is. Het merk bood de twee naast elkaar aan om klanten de keuze te bieden. Nu de productie van de 296 GTB van start gaat, sluit Ferrari de orderboeken voor de F8. De F8 Tributo en F8 Spider nemen een belangrijk deel van de Ferrari-productie voor hun rekening. De fabrikant valt nu niet in een gat. Door de productie van de F8 Tributo en F8 Spider af te bouwen, kan het de productie van de 296 GTB opvoeren.

Purosangue

Overall heeft het merk een goedgevulde orderportefeuille, waarvoor de levertijd -afhankelijk van de uitvoering- tot meer dan twee jaar bedraagt. Eind dit jaar stelt Ferrari nog een belangrijk volumemodel voor, de Purosangue. Voor die gezins-SUV week eerder al de GTC4Lusso, maar dat zal onvoldoende zijn om aan de enorme vraag naar de Purosangue te voldoen. De wachttijd voor de SUV loopt naar verluidt al enorm op. Twee jaar levertijd is te verwachten.

Video Ferrari 296 GTB

Benieuwd hoe de 296 GTB rijdt? Check hier de video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.