Autovisie
Autovisie Video 18 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

VIDEO: Ferrari F8 Tributo

Wat eerder dan verwacht heeft Ferrari alweer de opvolger van de 488 GTB gepresenteerd: de F8 Tributo. Een auto die zoals de naam verraadt een eerbetoon is aan de 3,8-liter V8 twin turbo die de gedwongen overstap naar turbomotoren tot een succes heeft gemaakt. Zo mooi janken als de oude zelfademende V8’s van weleer doet de V8 niet, maar de enorme kracht en elasticiteit maakt veel goed. Niet voor niets heeft Ferrari met dit blok talloze prijzen in de wacht gesleept en nog veel meer klanten overtuigd.

Wel kun je stellen dat de kracht van de motor in de 488 GTB niet afdoende werd beteugeld, waardoor het een lastige auto was om mee op de limiet te rijden. De lichtere en scherpere 488 Pista die daarna kwam was wat dat aangaat een stuk beter uitontwikkeld. Maar dat was een lichtgewicht circuitspecial, die voor veel mensen te zeer op snel rijden is gefocust om elke dag te kunnen gebruiken. Deze F8 Tributo moet de controleerbaarheid van de Pista combineren met het comfort van de GTB.

Beestachtige motor

Ondanks dat de motor achterin de F8 evenveel vermogen heeft (720 pk, 770 Nm) als die in de Pista, is het niet precies dezelfde motor. Vanwege strengere uitstootemissies is er behoorlijk wat aangepast, met montage van partikelfilters en een ander inlaatspruitstuk als grootste verschillen. Door de hele auto heen is 40 kilo gewicht bespaard, waardoor de F8 op een vrij laag rijklaargewicht van 1.330 kilo uitkomt. Dat gecombineerd met de beestachtige motor betekent een 0-200 sprint in slechts 7,8 seconden en een top van meer dan 340 km/h. De CO2-uitstoot is nagenoeg gelijk gebleven zodat je nog steeds circa 70.000 euro aan BPM moet aftikken voor een Nederlands kenteken. Daarom begint de F8 Tributo net boven de drie ton. Veel geld, maar als de F8 echt doet wat hij beloofd zal hij het voor welgestelde Ferrari fans meer dan waar zijn. Kijk de video om te zien of de Tributo het waarmaakt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.