Autovisie
Autovisie Nieuws 18 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

BMW investeert niet meer in elektrische i3

BMW is geenszins van plan om komend jaar ook afscheid van de i3 te nemen. De productie van de elektrische i3 blijft in tegenstelling tot die van de i8 doorlopen.

bmw i3s wielen 1

Wanneer het einde voor de i3 gepland staat, is niet bekend. De i3 en i8 kwamen kort achter elkaar op de markt en naderen hun zevende levensjaar. Bij BMW lopen productlijnen zo’n zeven jaar waarna de volgende editie verschijnt.

Geen opvolger

Voor de i3 staat sowieso geen opvolger gepland, ondanks dat de elektrische auto juist nu terrein wint. BMW heeft ervoor gekozen om een elektrische aandrijflijn in al zijn modellen toe te passen. Daartoe is het standaardplatform in de afgelopen jaren aangepast, zodat de autobouwer flexibiliteit heeft om een elektromotor met accupakket of een verbrandingsmotor met brandstoftank te monteren. De i3 was specifiek als elektromodel ontwikkeld en maakte gebruik van een koolstofvezel koets met kostbaar productieproces. Het model was er als puur elektrische versie en als een stekkerhybride. bmw i3s kleur 3

Uitontwikkeld

Volgens de Financial Times investeert BMW niet meer in de i3. Het model onderging twee jaar terug een kleine opfrisbeurt en verscheen tevens als dynamische i3S. Vorig jaar vergrootte BMW de batterij en nam de range toe. Naar nu blijkt zullen dat de laatste aanpassingen zijn geweest, ondanks dat de i3 nog enkele jaren mee moet.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.