Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 11 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Ferrari F8 Tributo Spider krijgt brute Mansory behandeling

Een Ferrari in ‘British racing green’ is geen alledaagse combinatie, maar Mansory maakt dan ook geen alledaagse auto’s. Na de F8 Tributo is het nu de beurt aan de Spider die het bedrijf onderhanden neemt. In plaats van de opgetuigde sportwagen in traditioneel Ferrari-rood te presenteren, kleurt de open tweezitter groen.

De Tributo Spider werd al een keer eerder aangepakt door Mansory, maar dat ging ‘slechts’ om een zogeheten Soft Kit. Een wat ingetogen versie. Relatief gezien dan. De Mansory F8XX Spider is het echte werk.

Groen, groen en nog eens groen

De vorige F8XX was ook groen, maar had een beige interieur en goudkleurige velgen. Daarnaast was de kleur van het exterieur glanzend ‘Catania groen’. Het groen van de Spider is mat en het interieur zorgt niet bepaald voor enige vorm van contrast met de exterieurtint. Ook hier voert groen de boventoon, afgezien van een enkel koolstof detail of een geel accent.

Ditzelfde geel komt bovendien vaker terug. Bijvoorbeeld in de vorm van enkele racestrepen en de naam ‘F8XX’ in koeienletters op de deur. Heel subtiel is het allemaal niet.

Net dat beetje meer

De F8 Tributo Spider is van zichzelf niet bepaald een trage auto, maar Mansory zou Mansory niet zijn als ze niet ergens een paar extra paardenkrachten vandaan toveren. De Duitse tuner komt met een nieuw uitlaatsysteem op de proppen, voegt een nieuwe turbocharger aan de V8-motor toe en klaar is kees. Het resultaat is een toename tot 880 pk en 960 Nm ten opzichte van 720 pk en 770 Nm in een originele F8.

Mansory laat voor de geïnteresseerden onder ons ook weten wat het verbruik en de uitstoot van de supercar is. Het verbruik is 13,8-liter brandstof per 100 kilometer en de uitstoot bedraagt zo’n 284 gram CO2 per kilometer. Iets zegt ons echter dat degene die tonnen uitgeven aan een dergelijke machine, die cijfers niet echt nauw nemen.

F8XX

Om het geheugen wat op te frissen, zijn hier wat plaatjes van de nieuwste Ferrari die Mansory onder handen nam. Dit model heeft dezelfde specificaties als de Spider, maar is zoals gezegd qua uiterlijk behoorlijk verschillend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.