Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 10 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Hyperexclusieve Ferrari 500 TRC Spider met viercilinder kan van jou zijn!

Veilinghuis Sotheby’s biedt een wel heel bijzondere Ferrari aan: een 500 TRC Spider. Deze klassieker kan binnenkort dus van jou zijn.

De Ferrari 500 TRC Spider is ontworpen door Sergio Scaglietti en heeft geen dikke twaalfcilinder als krachtbron, maar een 1985 cc viercilinder. Door het lage gewicht van het motorblok bood hij prima tegenstand aan de concurrentie die voorzien was van V12’s.

Ferrari 500 TRC Spider

Dat een Ferrari 500 TRC Spider wordt aangeboden is erg bijzonder. Van het model zijn slechts 19 exemplaren gebouwd. De Ferrari is een doorontwikkeling van de 500 TR. Dit model is aangepast aan de nieuwe richtlijnen van de FIA.

Ferrari 500 TRC Spider, KLASSIEKER, occasion
(Afbeelding: Sotheby’s)

De viercilinder met twee Weber carburateurs levert een vermogen van 132 kW (180 pk) bij 7000 toeren per minuut. In het laatste verzet, van de versnellingsbak met vier versnellingen, haalt het Italiaanse racemonster een topsnelheid van 245 kilometer per uur.

(Afbeelding: Sotheby’s)

De Ferrari 500 TRC Spider heeft een gewicht van slechts 680 kilogram. Tenminste, zonder bestuurder en brandstof. Met een brandstoftank die een inhoud heeft van 120 liter, kan je er afgetankt pak ‘m beet 90 kilogram bij optellen.

Een voormalig winnaar

Niet alleen het model, maar ook het exemplaar dat aangeboden wordt via de veilingsite heeft een rijke historie. De circuitauto reed tijdens de 24 uur van Le Mans in 1957 met Richie Ginther en François Picard als bestuurders. Bovendien racete het exemplaar in 1958 en 1989 in de SCCA E-Modified-kampioenschappen. Hier haalde-ie maar liefst 18 podiumplaatsen.

Ferrari 500 TRC Spider haalt waarschijnlijk absurd bedrag op

De Ferrari 500 TRC Spider, die Sotheby’s aanbiedt, is nummer 18 van de 19. De klassieker is in perfecte originele staat. Verwacht wordt dan ook dat de auto een gigantisch bedrag op gaat brengen.

Ferrari 500 TRC Spider, KLASSIEKER, occasion
(Afbeelding: Sotheby’s)

De veilingmeesters schatten in dat je voor ergens tussen de 8 en 10 miljoen dollar eigenaar bent van het rijdende kunststuk uit Italië. Volgende maand vindt de auto via de veiling een nieuwe eigenaar.

(Afbeelding: Sotheby’s)

Deze klassiekers had je moeten kopen én auto’s die je nu moet kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.