Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 10 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Komt de Dodge Challenger met een laatste stuiptrekking?

Ook Dodge heeft zich inmiddels overgegeven aan de onvermijdelijke transitie richting elektrificatie. En dat is voor een merk als dit lastig, aangezien het al sinds jaar en dag bekend staat om zijn gigantische V8 motoren met buitenproportioneel veel vermogen en een oorverdovend geluid.

Toch gaat ook Dodge CO2-neutraal en een laatste daad zou toepasselijk zijn. En dat zou zo maar eens kunnen gebeuren als we een rapport van Mopar Insiders mogen geloven.

Gebaseerd op Dodge Hellcat

De laatste stuiptrekking van de Dodge Challenger zoals we hem kennen zou moeten komen van een model gebaseerd op de Hellcat die enkel in een gelimiteerde oplage beschikbaar zal zijn. Bovendien zou dit exemplaar meer vermogen leveren dan de SRT Demon. Onthoud dat deze muscle car 840 pk en 1044 NM aan koppel (!) herbergt, mits er 100 octaan brandstof in de tank gegoten wordt. Maar Dodge kennende zal het er alles aan doen om dat getal te overtreffen. Altans, als er een opvolger komt natuurlijk, want dat is tot op heden niet bevestigd.

dodge_challenger_srt_hellcat_12

Bovendien claimt het rapport dat de laatste Dodge Challenger op E85 zal kunnen rijden. Met als resultaat nóg meer vermogen. Een ‘dual-fuel’ systeem waarbij de auto op twee verschillende soorten brandstoffen kan rijden wordt bovendien ook niet uitgesloten. Dat had de SRT Demon namelijk ook. Dit model kan op 91 of 100 octaan brandstof rijden.

Elektrische revolutie

Voor de toekomstige EV’s van de Amerikanen heeft moederbedrijf Stellantis een elektroplatform ontwikkeld. Deze is ingericht voor zowel achter- als vierwielaandrijving. De gemonteerde elektromotoren rijken tot 303 kW. Alfa Romeo maakt overigens gebruik van hetzelfde platform. Het wordt even wennen om Dodge EV’s van de band te zien rollen, maar het zit er echt aan te komen. Tijdens de Michigan Speed Week, die in augustus plaatsvindt, zullen er drie fonkelnieuwe CO2-neutrale modellen getoond worden met het logo van Dodge, pronkend op de motorkap.

dodge_challenger_srt_demon_34

Een van die modellen wordt de Hornet, een SUV die op de Alfa Romeo Tonale gebaseerd is. Bovendien wordt er nog een blik geworpen op de nieuwe Dodge Charger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.