Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 10 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Vijf vragen aan: Mirjam van der Rijt-Van de Ven (John van der Rijt, Uden)

Mirjam van der Rijt-Van de Ven is eigenaresse van VASS (Verenigde Autobedrijven Samen Sterk) Nederland en mede-eigenaar Autobedrijf John van der Rijt BV in Uden. Ditmaal stellen we haar ‘de vijf vragen’.

In de rubiek ‘vijf vragen’ gaan we iedere twee weken in gesprek met een spraakmakend, belangrijk of interessant persoon binnen de autobranche. Zelfs autoliefhebbende BN’ers geven zo nu en dan een inkijkje in hun auto-levensloop.

Vijf vragen aan: Mirjam van der Rijt-Van de Ven

Ditmaal dus Mirjam van der Rijt-Van de Ven. Een autoliefhebster en partner van John van der Rijt die je kan kennen van YouTube.

1. Wat was uw eerste auto?

Mijn eerste auto was een groene Opel Kadett 1.6 cabrio met bordeauxrode linnen kap uit 1989, waarmee ik naar mijn eerste baan mocht rijden op een basisschool in Gemert.

2. Hoe ziet uw huidige wagenpark eruit?

Op dit moment rijd ik een Range Rover Velar uit 2018 en vind ik vooral het hoog zitten heel comfortabel. In de weekenden rijden we met een Audi RS6; die is erg laag en minder comfortabel, maar het sportief rijden zorgt voor een glimlach op mijn gezicht.

Vijf vragen aan, john van der rijt
(Afbeelding: Wheelsage)

3. Wat is uw ultieme droomauto?

Een Porsche 992 cabriolet. Ik word daar heel erg warm van! In Nederland kun je sneller dan verwacht rijden met de kap eraf. Porsche heeft een ultiem model gemaakt met de 911. Als je één lijn trekt, weet iedereen welke auto je bedoelt. Geniaal!

Vijf vragen aan, john van der rijt
(Afbeelding: Wheelsage)

4. Wat is uw beste herinnering met een auto in de hoofdrol?

In 2001 ben ik samen met mijn partner, John van der Rijt, naar Italië gegaan in een Peugeot 205 1.6 CTI uit 1986. Toen we de Gotthardtunnel in reden, kwamen we erachter dat dat niet zo slim was met de kap omlaag, maar we hebben genoten van de rit met deze heerlijke auto. We hebben er eentje in onze privécollectie staan.

Vijf vragen aan, john van der rijt
(Afbeelding: Wheelsage)

5. In welke auto wilt u absoluut niet gezien worden?

Een Dacia Duster of een Fiat Multipla. Daar gaat mijn hart niet sneller van kloppen.

(Afbeelding: Wheelsage)

Vijf vragen aan: Gregory Tuytens, autospecialist bij veilinghuis Bonhams

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.