Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Opvallendste auto van 2022? Mansory bouwt 900 pk sterke Bentley Bentayga

De Bentley Bentayga is een niet echt bescheiden auto, al probeert het merk met een chique vormgeving en nette kleurencombinaties een stijlvolle SUV te maken. Tuner Mansory doorbreekt enige subtiliteit, zowel op het gebied van aandrijflijn als design. Is dit de opvallendste auto van 2022?

Standaard rolt de Britse mastodont de fabriek uit met een 635 pk en 900 Nm sterke 6,0-liter W12. Met een topsnelheid van 306 kilometer per uur en een nul-naar-honderd-sprint van 3,9 seconden, is de meer dan 2400 kilogram zware SUV al bijzonder snel.

Bentley Bentayga Speed Feroza Edition

Toch vindt Mansory de prestaties wat ingetogen en kietelt het de W12 van de Feroza Edition tot 900 pk en 1250 Nm. Het bedrijf weet deze 265 pk extra te winnen door nieuwe turbo’s, een nieuw uitlaatsysteem en een aangepaste ECU te installeren. De topsnelheid ligt door de aanpassingen 17 kilometer per uur hoger. De sprint vanaf stilstand naar 100 kilometer per uur wordt nu in 3,5 tellen verslonden.

Opvallendste auto van 2022, Bentley Bentayga Speed Feroza Edition, Mansory
(Afbeelding: Mansory Facebook)

Naast de ‘go’ gaat Mansory voor de Bentley Bentayga Speed Feroza Edition ook voor de ‘show’. Om te beginnen wordt de Engelsman volgehangen met veel koolstofvezel opsmuk: nieuwe grille, andere motorkap, grotere luchtinlaten, bumperlip, side skirts, spoilers, opzichtige diffuser en gigantische wielen.

Opvallendste auto van 2022, Bentley Bentayga Speed Feroza Edition, Mansory
(Afbeelding: Mansory Facebook)

Als bestuurder zie je tijdens het rijden maar weinig van zijn uitbundige voorkomen. Echter, het interieur herinnert je als aanvoerder van de 900 paarden aan de bijzondere turquoise Mansory-editie van de Bentley Bentayga Speed.

Opvallendste auto van 2022?

Bijna alles in het interieur is uitgevoerd in de opvallende kleur. Is iets niet turquoise, dan is het vervaardigd uit carbon. Hoewel we inmiddels wel wat van Mansory gewend zijn, is deze uitmonstering wel heel smaakgevoelig. Tot nu toe een van de opvallendste auto’s van 2022, al hebben we nog meer dan 5 maanden te gaan.

Mansory heeft de Bentley Bentayga Speed Feroza Edition enkel nog op Facebook getoond. Wat het prijskaartje van de SUV is en wanneer we ‘m zien rijden op de openbare weg, is nog de vraag.

Ingetogen Audi RS7 Mansory heeft oogverblindend interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.