Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 12 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Vernieuwde Bentley Bentayga is er nu ook met machtige W12

Onlangs vernieuwde Bentley de Bentayga. De populaire SUV verschijnt vandaag als Speed en dus mét de machtige W12-motor in de neus.

Kort geleden presenteerde Bentley de grondig vernieuwde Bentayga. Stefan Sielaff, de nieuwe designbaas van het merk, heeft de designtaal van de Continental GT en Flying Spur doorgevoerd op de grote SUV. De vernieuwde Bentayga verscheen eerst enkel met V8-motor, maar duidelijk werd dat de versie met PHEV-aandrijflijn en de Speed-variant opnieuw hun opwachting zouden maken. Laatstgenoemde is vandaag gepresenteerd.

Machtige W12 terug in Bentayga

En dat betekent dat de machtige W12-motor zich opnieuw in de Bentayga laat zien en horen. Aan die krachtbron verandert overigens niets. De 6,0-liter W12 uit de Speed van voor de facelift is namelijk gewoon overgeplaatst naar het nieuwe model. Dat betekent dat-ie nog steeds 635 pk en 900 Nm levert, goed voor een 0-100 km/h-sprint in 3,9 seconden. De mastodont stopt pas met versnellen bij 306 km/h. Uiteraard wordt de krachtbron gekoppeld aan een achttraps automaat.

Om met al dat vermogen comfortabel op weg te gaan, is de Bentayga Speed voorzien van verschillende rijmodi: Comfort, Sport, Bentley (een gebalanceerde en aanbevolen afstelling van het chassis door Bentleys eigen specialisten) en Custom. De fabrikant zegt vooral de Sport-modus te hebben herzien, waardoor de W12, de automatische versnellingsbak en het onderstel beter met elkaar samenwerken.

Verklappen

Uiteraard verschilt de Bentayga Speed ook optisch van zijn bravere broers. Zo heeft-ie een eigen en agressievere bumperpartij, donkerdere lichtunits rondom en een achterspoiler. Ook staat de Speed op 22-inch sportwielen. Verschillende emblemen en de ovalen uitlaateindstukken verklappen verder dat de Bentayga een W12-motor in zijn neus heeft.

Om ook binnenin het sportieve karakter van de Speed te benadrukken, gebruikt Bentley veel alcantara en donkere kleuren. Verder zijn de contrasterende stiksels in het interieur exclusief voor de Speed.

Black Spec

Wie een nog sportievere Bentayga Speed wil, kan het Black Spec-pakket aanvinken. In dat geval worden ook de dakrails, raamlijsten, wielen en diffuser in het zwart uitgevoerd. De achterspoiler en sideskirts zijn in dat geval van koolstofvezel vervaardigd.

Voor welk bedrag de Bentayga Speed op de Nederlandse prijslijst komt te staan, is nog niet bekend.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.