Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Peugeot teaset goednieuwe 408 die we snel kunnen verwachten

Peugeot laat de eerste beelden zien van de 408. De nieuwe welp is een ‘fastback-berline’ met een verhoogde carrosserie. In China gaat het model 408X heten, want tien jaar geleden verscheen daar al een 408 – die nooit naar Europa kwam.

Hoewel de koets anders is vormgegeven dan iedere Peugeot van weleer, gebruikt de 408 de technische basis van de 308. Dat de verhoogde fastback ook hetzelfde motorenaanbod krijgt, lijkt waarschijnlijk. Al is nog niet bevestigd dat het model met een 1,2-liter driecilinder en een 1,6 liter viercilinder plug-in hybride komt. Voor de 308 staat ook een elektrische variant op het programma. De aankomende 408 lijkt die aandrijflijn ook te krijgen.

De nieuwe Franse welp

Peugeot onthult de 408 officieel op 22 juni, dan zal het meer informatie over het model vrijgeven. Vooralsnog moeten we het doen met twee foto’s van een gecamoufleerde pupil, die volgens Peugeot “een katachtige houding heeft, die typerend is voor de modellen van het merk.”

Het design van de Peugeot 408

De neus lijkt in eerste instantie wat weg te hebben van zijn kleinere oudere broertje, de 308. Zo heeft de motorkap dezelfde plooiingen, lijkt de grille redelijk identiek en worden de hoeken van de carrosserie geaccentueerd door de verticale dagrijverlichting (slagtanden) die de laatste designtaal kenmerkt.

Peugeot 408
De neus van de nieuwe Peugeot 408 bedekt in camouflage. (Afbeelding: Peugeot)

De achterzijde van de auto is heel anders vormgeven dan het 100-tal onder dit model. Met de C-stijl van een coupé, de achterlichten van een 308 en een forse achterbumper doet het qua contouren denken aan modellen als de Renault Arkana. Echt oordelen over het design kunnen we nog niet, de auto is goed gecamoufleerd. Wachten dus tot 22 juni.

Peugeot 408 komt vrij zeker als plug-hybride

Hoewel over 6 dagen pas de informatie over motoriseringen bekend wordt gemaakt, is het toch vrij zeker dat de 408 als plug-in hybride komt. De bestandsnamen van de foto’s die de fabrikant deelt, dragen de titel ‘Peugeot 408 PHEV’. Op Twitter wordt ‘#PlugInHybrid’ gebruikt. Maar goed, dat mag dan ook geen verrassing zijn.

Deze occasion wil je: 360 pk Peugeot 508 SW PSE, ‘net als een bitcoin’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.