Autovisie
Autovisie Video 17 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Vijf keer: de leukste coupés van de afgelopen vijf maanden

Coupés zijn echte rijdersauto’s. Ze zijn sportief, hebben een elegant design, een twee- of vierzits configuratie en aan elke zijde een grote deur. We kijken terug op de leukste coupés van de afgelopen vijf maanden!

Een coupé combineert het sportieve karakter van een sportauto met het comfort en de bruikbaarheid van een sedan. Al is dat zeker niet meer bij elke nieuwe coupé het geval, zo blijkt uit onderstaande lijst. Populair is de carrosserievorm nog wel. De afgelopen maanden heeft autoland namelijk niet stilgestaan met het ontwikkelen van deze allrounders. En wij hebben ook niet stilgestaan met het maken van tests. We hebben de afgelopen maanden maar liefst 128 video’s gemaakt! Nu hebben we uit al die video’s een top vijf geselecteerd met de leukste coupés. Ga er lekker voor zitten en bekijk ze allemaal!

5. Ferrari F8 Tributo

Een 3,9-liter V8 met 720 pk, 0-100 km/h in minder dan drie tellen en een top van 340 km/h. De gruwelijk snelle opvolger van de 488 GTB is meer een racewagen dan een GT. Volgens Ferrari zou hij de eigenschappen van zowel de 488 GTB en de 488 Pista bezitten. Wij reden ermee op de weg en op het circuit om dat uit te vinden.

4. Aston Martin Vantage AMR

De Aston Martin Vantage is te bestellen met een handbak met zeven versnellingen in combinatie met een 510 pk sterke 4,0 liter V8 van Mercedes-Benz. Er moest nog heel wat worden aangepast voordat er een handbak kon worden gekoppeld aan deze motor, aangezien er bij Mercedes standaard een automaat aan vast zit. Is dit een gouden combinatie of kun je beter voor de automaat gaan?

3. Jaguar F-Type

De 7 jaar oude Jaguar F-Type is een tijdloze schoonheid. Zelfs na al die jaren ziet de auto er nog prachtig uit. Toch heeft Jaguar besloten het uiterlijk te wijzigen, tezamen met een update van het motorenaanbod. Dat laatste was nodig vanwege de aangescherpte uitstootnormen. Welke variant is nu het lekkerst na het verdwijnen van de V6?

2. Alpine A110S vs Audi TT RS vs Toyota GR Supra

Dit zijn drie begeerlijke coupés. In de basis zijn ze allemaal verschillend, maar toch tonen ze ook veel overeenkomsten. De Alpine met de 1,8 liter viercilinder middenmotor die 292 pk naar de achterwielen stuurt, de TT RS met de 2,5 liter vijfcilinder die 400 pk naar alle vier de wielen dirigeert en de Supra die 340 pk uit een 3,0 liter zes-in-lijn naar de achterwielen stuurt. Maar welke moet het worden?

1. Porsche 718 Cayman GTS 4.0

Er zijn vijf verschillende uitvoeringen van de 718 Cayman: Cayman, Cayman S, Cayman T, Cayman GTS 4.0 en Cayman GT4. Zoveel verschillende uitvoeringen, van relatief ‘ingetogen’ tot ‘hardcore’. Kort geleden hebben wij de 718 GTS 4.0 aan de tand mogen voelen, en dat is toch eigenlijk wel de uitvoering die je moet hebben. Bekijk de video, en merk dan waarom wij dat vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.