Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 3 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Jaguar F-Type in nieuw jasje gestoken, krijgt 575 pk

De Jaguar F-Type draait alweer 6 jaar in mee en dus is het hoog tijd voor een opfrisbeurt. Deze komt in de vorm van een nieuwe neus en nieuwe motoren met meer vermogen.

Jaguar F-Type 2020

In 2012 werd de Jaguar F-Type op de Autosalon van Genève voor het eerst aan het publiek getoond. Zoals je zou verwachten van een sportwagen als deze, werd hij enorm goed ontvangen. Vooral de looks vielen erg goed in de smaak. Jaguar probeerde de auto gedurende de afgelopen zes jaar redelijk up to date te houden met minimale cosmetische updates en nieuwe motoren. Nu pakt de Britse fabrikant het grondiger aan.

Facelift

Het gefacelifte model heeft ook echt een facelift ondergaan. De grootste veranderingen zien we namelijk in en onder de neus. Vooral het aangezicht is veranderd met een grotere grille en compleet andere koplampen. Deze lopen nu in de breedte in plaats van in de hoogte. Ook hamert Jag erop dat ze vol zitten met de laatste technologie, maar veel verder LED-verlichting lijkt het toch echt niet te gaan.

Jaguar F-Type 2020

Daarnaast is de motorkap veranderd met efficiëntere luchthappers en verbeterde aerodynamica. Onder die kap kunnen nog maar twee motoren geplaatst worden: een vierpitter en een V8. De V6 vinden we niet meer terug in de vernieuwde F-Type. De tweeliter vierpitter levert in dit geval 300 pk en de vijfliter supercharged V8 stuurt 450 pk en 580 Nm naar de achterwielen. De V8 is optioneel ook met vierwielaandrijving te leveren. Beide versies hebben dezelfde 0-100 km/h-tijd van 4,8 seconden en halen beiden een top van 285 km/h.

F-Type R

Het absolute topmodel komt in de vorm van de Jaguar F-Type R. Deze heeft ook de vijfliter V8 in het vooronder, maar is voor de gelegenheid gekieteld naar 575 pk en 700 Nm. Daarmee heeft de sportauto maar 3,7 seconden nodig om vanuit stilstand de 100 km/h aan te tikken en stopt het optrekken pas bij de elektronisch begrensde 300 km/h.

Om al dat vermogen ook bruikbaar te maken heeft de F-Type R een aanzienlijk aangescherpt onderstel. Veel van wat er geleerd is met de Jaguar XE SV Project 8 vinden we namelijk terug onder deze auto. Dat houdt in dat er bredere 20-inch wielen en adaptieve dempers, veren, stabilisatorstangen, fusees en lagers geplaatst zijn.

De nieuwe Jaguar F-Type is vanaf nu te bestellen voor een vanafprijs van €91.300. Leverdata geeft de fabrikant niet. Wel laat het weten dat er een gelimiteerde F-Type First Edition komt. Deze wordt maar een jaar geproduceerd en zit vol met allerlei luxe opties. Daarentegen is er minder keuze uit kleuren, want hij is uitsluitend verkrijgbaar in de carrosseriekleuren Santorini Black, Eiger Grey of Fuji White.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.