Autovisie
Autovisie Nieuws 2 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Karma zoekt 100 kopers voor SC2 Concept

Op de Los Angeles International Auto Show pakte Karma Automotive vorige week uit met het studiemodel SC2 Concept, maar als het aan de autobouwer ligt, gaat de sportcoupé gewoon in productie.

Karma SC2 Concept

Het merk is op zoek naar 100 liefhebbers voor de sportwagen. Wanneer die zich melden, start Karma Automotive de productie van de tweezitter. Het lot van het model ligt dus in handen van de verkooporganisatie van Karma Automotive. De verwachte prijs? Een half miljoen dollar. De aandrijflijn? Een volledig elektrische motor met een vermogen van 1100 pk, die de sportwagen in 1,8 tellen van stilstand naar 100 km/h brengt.

Southern California 2

Karma Automotive kan het model met de conceptnaam SC2, wat staat voor Southern California 2, relatief snel in productie nemen. De basis van het model wordt namelijk gevormd door een nieuw ontwikkeld platform, dat voor toekomstige modellen gebruikt gaat worden. De fabrikant, die zich nu op elektro-aandrijving met een range-extender richt, heeft de fabriek zodanig ingericht dat de twee aandrijf vormen eenvoudig door elkaar heen vervaardigd kunnen worden. De capaciteit is reeds berekend op extra volumes.

Open variant

De SC2 volgt na de SC1. Laatstgenoemde model werd eerder dit jaar gepresenteerd en wel op de autoshow in Shanghai. Het is een volledig open roadster. Het model is voorlopig een conceptmodel. Pas wanneer Karma met succes de SC2 verkoopt, zal het een gelimiteerde productierun van de open variant overwegen. In welk tijdsbestek Karma bepaalt of de SC2 het levenslicht ziet, is niet bekend. De fabrikant heeft al enkele orders voor de sportcoupé op zak.

Halo car

Voor Karma is de productieversie van de SC2 een halo car. Het visitekaartje van de autobouwer moet de aandacht trekken van andere fabrikanten, zodat samenwerkingen ontstaan. Karma heeft niet het voornemen om alleen auto’s te bouwen en verkopen, het wil ook technologie delen met concullegae. Het platform dat de Amerikanen nu ontwikkelen kan ook als basis voor modellen van andere fabrikanten dienen, terwijl het ook de productie voor andere merken voor zijn rekening kan nemen.

 

Modellengamma

Karma Automotive is sinds 2016 actief. Het merk is in Chinese handen en heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Irvine staan. Het modellengamma bestaat uit een model, de Revero. Na deze elektro-auto met 1.4 Turbo (270 pk) range-extender volgen andere types, zoals een Revero GT met een 1.5-driecilinder als range-extender. Sinds deze maand is Karma ook actief in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.