Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 17 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Volledig elektrische Karma Revero GTE ook als ‘hyper range-versie’

Karma Automotive liet eerder al weten bezig te zijn met de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s. Vandaag geeft het meer details vrij over die modellen.

Eind vorig jaar liet de Karma Revero zich ook in Nederland zien. En dat is voor ons land een bekend model, want het is in de basis de Fisker Karma die rond 2012 al met groot succes op onze markt verscheen. Het concept van die nieuwe auto, de Revero dus, was in eerste instantie ook onveranderd. De 1,4-liter viercilinder van General Motors werkt ook in het nieuwste model als een range extender, die louter de elektromotor voedt. Begin dit jaar voegde Karma Automotive de Revero GT toe aan het gamma, die gebruikmaakt van de krachtcentrale zoals BMW die in de i3 REX leverde.

Karma Revero productie

Maar er komen spoedig meer nieuwe modellen aan, waaronder volledig elektrische. Karma Automotive gaf eerder al aan bezig te zijn met een platform die de basis voor zowel elektrische als hybride-modellen vormt. Nu is het tijd om enkele details van zijn aankomende elektrische model, zo zegt Karma Automotive. In de lente van 2021 lanceert het Amerikaanse merk in Chinese handen de Revero GTE. Hij zal direct met twee verschillende accupakketten leverbaar worden. De 75 kWh-versie komt 320 kilometer ver, de 100 kWh-versie heeft een bereik van 480 kilometer. Over rijprestaties geeft Karma ook nog weinig weg, behalve dat de Revero GTE binnen 3,9 seconden naar de 100 km/h sprint. Of dat geldt voor alle versies, is nog onduidelijk.

Hyper range-versie

Aan het eind van 2021 presenteert het dan de zogenaamde ‘hyper range-versie’, die maar liefst 640 kilometer op een volle batterij moet komen. Over de grootte van de batterij van deze versie laat Karma Automotive nu nog niets los. Vooralsnog geeft het aan dat alle GTE’s met maximaal 150 kW kunnen laden bij een DC-snellader. Bij laden met wisselstroom (AC) is een maximaal vermogen van 11 kW mogelijk.

Karma SC2 Concept
Karma SC2 Concept

Karma Automotive stelt zijn in eigen beheer ontwikkelde platform ook aan andere autobouwers beschikbaar. Vandaar dat de Amerikanen afgelopen jaar twee studiemodellen presenteerden, waarmee de autobouwer de aandacht op zich wilde vestigen. Deze types, de SC1 en SC2 met SC van Southern California in plaats van Sport Coupé, zijn puur gemaakt om aandacht te trekken, al overweegt het merk een gelimiteerde productiecyclus voor het 1100 pk sterke model. De fonkelnieuwe productiefaciliteit die Karma enkele jaren geleden heeft neergezet, is herberekend op de bouw van het elektra-platform. Het merk geeft aan dat het EV-skateboard tussen de hybridebodemsecties gemaakt kan worden.

Pick-up

Overigens kondigde Karma Automotive, geheel volgens de hedendaagse trend, ook aan met een elektrische pick-up te komen. Eind dit jaar verschijnt de conceptversie van die auto. De elektrische Revero verschijnt volgend jaar eerst op de Amerikaanse markt, waarna de auto na de zomer ook zijn opwachting in Europa en China maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Volledig elektrische Karma Revero GTE ook als ‘hyper range-versie’
Sluiten