Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 17 apr 2020

Europese fabrieken hervatten langzaam productie

Door het coronavirus sloten verschillende autofabrikanten een tijd geleden al hun Europese fabrieken. Een aantal opent echter alweer voorzichtig zijn faciliteiten op ons continent.

Kort na de uitbraak van de pandemie sloot vrijwel elke autofabrikant de deuren van zijn Europese productiefaciliteiten. Toch hervatten enkele fabrikanten nu al hun productie, of zijn ze van plan om hun faciliteiten binnenkort te openen.

Voorzichtig

Hyundai besloot afgelopen dinsdag als een van de eerste grote autofabrikanten zijn productie voorzichtig weer te hervatten. In het Tsjechische Nošovch produceert het momenteel voornamelijk de i30. Het voorzichtig hervatten van de productie is mogelijk omdat de Tsjechische regering de regels omtrent de lockdown iets heeft versoepeld.

Audi volgde de daden van Hyundai op, door ook enkele productielijnen opnieuw te openen. Zo werken er momenteel ongeveer 100 medewerkers in de fabriek in het Hongaarse Györ, waar Audi motoren vervaardigt. Daar draait momenteel nog maar één productielijn. Aan het eind van de week verwacht Audi een tweede lijn te hervatten. Bovendien is het van plan om volgende week zijn Duitse en Belgische faciliteiten voorzichtig te openen.

Volkswagen

Volkswagen is eveneens voornemens om volgende week enkele productiefaciliteiten te heropenen. Bovenaan de lijst staat de fabriek in Zwickau, waar de Duitsers elektrische auto’s vervaardigen. Ook wil het zijn activiteiten in zijn Duitse en Slowaakse fabrieken hervatten. Volgens Autocar volgen een week later de fabrieken in Portugal, Spanje, Rusland en de Verenigde Staten. In mei opent Volkswagen pas zijn faciliteiten in Midden- en Zuid-Amerika.

Ook Daimler en Suzuki zijn van plan om volgende week hun Hongaarse productie in Kecskemet te hervatten. De Duitsers bouwen daar de A- en B-Klasse, alsmede de CLA en CLA Shooting Brake. Suzuki opent zijn Hongaarse faciliteit in Esztergom naar verwachting eind april. Daar rollen de Vitara, Swift en SX4 S-Cross van de band.

Renault

Een woordvoerder van Renault heeft ook bevestigd dat de fabrikant enkele taken in zijn Portugese fabriek, waar het motoren bouwt, oppakt. Aan het eind van deze week zeggen de Fransen ook de productie in Roemenië te hervatten. Ook Volvo hervat zijn productie in Zweden, in het land waar er sowieso niet echt sprake is van een lockdown. De autobouwer zegt dat het goed kijkt naar de vraag naar auto’s en de markt, om zo een ideale situatie in de fabriek te creëren voor zijn werknemers. Ook hervat het volgende week maandag de activiteiten in zijn fabriek in Gent.

Ook Toyota hervat volgende week op beperkte schaal zijn productie. Het gaat om de faciliteiten in Valenciennes, waar het de Yaris bouwt, en in Jelcz-Laskowice, waar het motor- en transmissieonderdelen vervaardigt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Europese fabrieken hervatten langzaam productie
Sluiten