Autovisie
Autovisie Nieuws 21 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Karma Automotive voegt Revero GT aan Europees gamma toe

In de Verenigde Staten levert Karma Automotive al enige tijd een GT-versie van de Revero, maar die nieuwe uitvoering zet nu ook officieel koers naar Europa. Op de Autosalon van Genève, die van 5 tot en met 15 maart wordt gehouden, debuteert de Revero GT.

Met de Revero GT wisselt Karma Automotive van aandrijflijn. Waar in het bestaande model een brandstofmotor van General Motors hangt, daar komt de Revero GT voor de dag met de krachtcentrale uit de i3 REX, ofwel een driecilinder benzinemotor. Het Amerikaanse bedrijf heeft voor zijn Revero een langlopend contract, waarbij reeds enkele componenten van de Duitsers in de Revero worden toegepast. Voor de GT komt daar nu de driepitter bij.

BMW-motor

Zoals Autovisie al eerder kon berichten, maakt Karma Automotive voor een periode van drie jaar gebruik van de BMW-krachtbronnen. Het bedrijf is nu in gesprek met Mazda, waarvan het de rotatiemotor als range-extender wil betrekken.

Twee elektromotoren

Voor het zover is, schittert Karma Automotive op de Autosalon van Genève 2020 met de voor Europa fonkelnieuwe Revero GT. Hij beschikt net als zijn broedermodel over twee elektromotoren, maar heeft dus een drie- in plaats van vierpitter onder de lange neus. Waar de uitvoering zonder GT-aanduiding in een voor Europa gelimiteerde oplage verschijnt, daar zijn de beschikbare verkoopvolumes van de Revero GT groter. De versie is direct te herkennen aan een hertekend front. Karma Automotive bouwt de Revero GT reeds in zijn fabriek in Amerika. De levering laat nog even op zich wachten. De eerste auto’s maken eind dit jaar de oversteek.

Sportsedan

Karma Automotive wordt nu in verschillende landen wereldwijd aangeboden. In Europa zijn de elektrische sportsedans met range-extender verkrijgbaar in Frankrijk, Zweden, Spanje, België, Duitsland en Nederland. In ons land zorgt Kroymans in Hilversum voor de verkoop en het onderhoud.

Karma SC2 Concept

Volledig elektrisch

De Amerikaanse autobouwer, die in handen is van een van de grootste Chinese toeleveranciers in de auto-industrie is, ontwikkelt momenteel een nieuw platform, dat bedoeld is voor volledig elektrische modellen. Dat zogeheten skateboard is tevens voor andere fabrikanten beschikbaar. De SC1 en SC2 concept cars staan reeds op een proefexemplaar van de elektrische architectuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.