Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 21 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Nog een pijnlijke brand in autoland: Ferrari F40 vat vlam

Deze week berichtten we over een gloednieuwe Porsche Taycan die in vlammen opging. Maar ook auto’s met verbrandingsmotoren – zoals een Ferrari F40 – vatten makkelijk vlam, zo blijkt maar weer uit een pijnlijke video op Instagram.

Op de video die is geplaatst door passion_car_rs zien we een prachtige Ferrari F40 die in Monaco in brand staat. De bestuurder staat machteloos naast zijn legendarische supercar, maar wordt geholpen door een attente man op een balkon. Die probeert met zijn tuinslang het rode paard te temmen. Tevergeefs, zo lijkt het. Er zijn inmiddels namelijk ook pijnlijke foto’s van de auto ná de brand geplaatst.

Wat de oorzaak van de brand is is niet bekend, maar in de video is duidelijk te zien dat de brand in de motorruimte plaatsvindt. Het lijkt er dus op dat deze waanzinnige 2.9-liter V8 overleden is.

Legendarisch

De F40 is een van de meest legendarische Ferrari-modellen, of überhaupt een van de meest legendarische auto’s ooit gebouwd. Tegenwoordig betaal je met gemak meer dan een miljoen euro voor een exemplaar. Hoe pijnlijk de brand ook is, het belangrijkste is natuurlijk dat er niemand gewond raakte het uitbranden van de Ferrari.

Toch maakt niet iedereen zich zo druk over de waarde van een Ferrari F40. YouTuber TaxTheRich100 doet zijn naam met een video eer aan door met zijn F40 over vies asfalt tussen pionnen door te driften. Hij baseerde dat op Gymkhana, maar noemde het zelf Farmkhana.

Cijfers

Ferrari bouwde vanaf eind jaren ’80 iets meer dan 1300 exemplaren van de F40. De V8 in de tweezitter leverde voor die tijd bizarre cijfers: 478 pk, 577 Nm, 0 naar 100 km/h (op papier) in 3,9 seconden en een topsnelheid van ongeveer 320 km/h. In 1989 presenteerde Ferrari de F40 Competitzione, gemaakt voor het circuit. De krachtbron werd aangepast en leverde daarin 691 pk, waardoor een topsnelheid van 367 km/h mogelijk was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.