Ramon Mens
Ramon Mens Video 12 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Fisker Karma keert terug als Karma Revero

Nog niet zo heel lang geleden namen we afscheid van de Fisker Karma. Nu keert die auto terug, als Karma Revero. Maar is er veel anders?

Karma Revero

Fisker Karma

Drie jaar geleden ging Fisker failliet na een een hele reeks problemen, vooral van financiële en politieke aard. Maar ook de enige productieauto van het merk, de Fisker Karma, was eigenlijk nooit echt een hoogvlieger. Internationaal gezien dan, want in Nederland werd de luxe plug-in hybride mede wegens belastingvoordeel wel behoorlijk verkocht.

Karma Revero

Na veel getrouwtrek over een doorstart kwam het daarvan onder de Chinese eigenaar Wanxiang – dat onder meer accupakketten produceert – onder de merknaam Karma Automotive. Dat merk heeft nu de Karma Revero onthuld als ‘nieuwe’ auto, al lijkt het model in de praktijk wel heel erg als twee druppels water op zijn voorganger.

Zonnecellen

Toch zijn er wel wat kleine technische veranderingen. Karma gaat het meest prat op de zonnecellen in het dak van de auto, die naar verluidt genoeg energie opwekken om de auto aan te laten drijven. Ook is het infotainmentsysteem vernieuwd, evenals het oplaadsysteem. De specificaties wijken echter weinig af van zijn voorganger.

De auto wordt voor het publiek onthuld tijdens een launch party begin september, waarna de Karma Revero te bestellen is door Noord-Amerikaanse klanten. Het merk is van plan op een later moment in de komende jaren actief te worden in Europa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.