Autovisie
Autovisie Nieuws 12 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Productie Infiniti Q60 van start

De productie van de Infiniti Q60, de nieuwe sportcoupé van het merk, is van start gegaan. De eerste exemplaren hebben de fabriek in het Japanse Tochigi inmiddels verlaten.

infiniti Q60

Rood

De fabriek in Japan produceert zowel voor de links- als rechtsgestuurde markten. Dit najaar moet de auto ook in Nederland in de showroom staan. Er werken 4.500 mensen in de fabriek in Tochigi en daarvan zijn er 216 uitgekozen om aan de productie van Infiniti’s te werken. Naast de Q60 rolt ook de Q50 in de fabriek van de band. Voor de Q60 is echter wel een speciale spuitcabine ingericht, puur en alleen voor de rode kleur van de auto. Die kleur, met de naam ‘Dynamic Sandstone Red’, vraagt om een heel andere behandeling dan de andere kleuren. Infiniti zegt zelf dat de lakkleur alleen door de meest ervaren mensen wordt aangebracht in de speciale cabine.

Infiniti Q60

De Infiniti Q60 wordt geleverd met een 2,0 liter viercilinder turbomotor met 211 pk, maar is ook te krijgen met een 3,0 liter zescilinder biturbomotor. Dat blok is te krijgen in twee smaken: met 304 pk en 400 Nm en met 405 pk en 475 Nm. Standaard zijn alle motoren gekoppeld aan een zeventrapsautomaat. De Q60 heeft standaard achterwielaandrijving, maar de topversie is louter met vierwielaandrijving leverbaar.

Coupé

Waar de vorige Infiniti Q60 – eigenlijk de Infiniti G37 met een nieuwe naam – er ook was als cabriolet, zit zo’n versie er voorlopig nog niet in voor de nieuwe Q60. Infiniti wil eerst de vraag naar zo’n auto afwachten, voordat er een besluit wordt genomen over de productie ervan.

BEKIJK OOK: VIDEO GETEST: INFINITI Q30

Verkopen

De verkopen van Infiniti blijven achter op de verwachting. Het merk heeft daarom zijn verkoopdoelstelling voor 2020 bijgesteld. Eerst wilde het merk in dat jaar een half miljoen auto’s gaan verkopen, terwijl het vorig jaar nog 215.000 auto’s verkocht. In 2020 rekent het merk nu erop dat het aantal verkochte auto’s rond de 250.000 uit zal komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.