Autovisie
Autovisie Nieuws 21 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

BMW wacht op vraag naar 1 Serie plug-in hybride

BMW is vooralsnog niet van plan om op basis van de 1 Serie een uitvoering met een plug-in hybride-aandrijflijn te lanceren. Volgens het merk is er geen vraag naar. “Als de markt erom vraagt, dan zullen we er naar kijken”, legt een van de projectleiders uit.

“We hebben op dit moment een breed programma geëlektrificeerde en elektrisch aangedreven modellen. Vooralsnog is dat voldoende om de markt mee te bedienen. Mocht er vanuit de klant een grote vraag zijn naar een 1 Serie plug-in hybride-aandrijflijn, dan gaan we kijken of de interesse groot genoeg is om de investeringen te rechtvaardigen”, aldus de BMW-man. BMW M135i xDrive

Mini en BMW

Binnen het BMW-programma heeft het merk in de klasse van de 1 Serie reeds een volledig elektrische i3 en een plug-in variant van de X1. Daarnaast biedt het onder Mini-vlag een stekkerversie van de Countryman aan en staat Mini op het punt om de volledig elektrische Cooper SE te introduceren. Met dat kwartet acht BMW op dit moment over genoeg diversiteit te beschikken om de kopers in het C-segment van een geëlektrificeerd model te bedienen.

Korte levenscyclus

De 1 Serie beschikt over hetzelfde platform als de Mini Countryman en BMW X1. De fabrikant kan een 1 Serie plug-in hybride-lijn relatief makkelijk maken, omdat de aandrijflijn eenvoudig is te integreren. Het is de vraag of de Duitsers dat ook gaan doen. Naar verluidt zou de levenscyclus van BMW’s nog verse hatchback relatief kort zijn. De fabrikant slaat een facelift voor de productlijn over en zou reeds naar een compleet nieuwe editie kijken. De in de wandelgangen genoemde datum is 2024/25. Tegen die tijd is de huidige i3 net verdwenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.