Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 29 jan 2020

Karma komt voor het einde van het jaar met concept elektrische pickup

Karma Automotive bouwt op dit moment één model, maar daar zullen er spoedig meer van volgen. Zo moet er eind dit jaar een concept van een elektrische pickup verschijnen.

Karma Automotive bouwt officieel sinds halverwege 2017 zijn tot Revero gedoopte sportsedan. Die auto kennen we al langer, want het is in de basis een Fisker Karma. Dat merk, eigendom van oud BMW- en Aston Martin-ontwerper Henrik Fisker, begon in 2011 en verdween na een jaar en 2450 auto’s weer van de markt. De herintroductie van het model als Karma Revero is te danken aan de Chinese familie Wanxiang. Zij zagen destijds brood in de merknaam Fisker, maar konden die niet kopen. Daarom werd de typenaam van de Fisker de merknaam van de nieuwe autofabrikant.

Platform

Nu wil het ook de concurrentie met merken als Rivian, Tesla, GM en Ford aangaan door een elektrische pickup te bouwen. Bloomberg weet te melden dat de auto van Karma een nieuw platform krijgt dat is geschikt voor all-wheel-drive. Die zal worden gebouwd in Amerika, waar later op hetzelfde platform ook een elektrische SUV van Karma van de band zal rollen.

Karma Revero productie
De gele kleur is niet voor Europa beschikbaar. Het was een limited edition voor de Amerikaanse markt.

De Karma Revero heeft een richtprijs van 142.000 euro. De pickup van het merk zal daar flink onder gaan zitten. Volgens Kevin Pavlov, Chief operations officer bij Karma, moet het model namelijk een serieuze concurrent zijn voor de eerder genoemde merken. Rivian heeft gemeld dat zijn R1T rond de €70.000 kost, Tesla’s Cybertruck moet al vanaf onder de €40.000 beschikbaar zijn. Wat de elektrische pickups van Ford en GM ongeveer gaan kosten, is nog niet bekend.

Kroymans

Van de Karma Revero zijn vorig jaar nog geen duizend exemplaren verkocht. Sinds kort heeft het merk ook in ons land en continent voeten aan de grond gezet. Kroymans uit Hilversum verkocht eerder al 10% van de totale productie van de Fisker Karma en is nu opnieuw aangesteld als dealer voor de Europese markt. Dit jaar komen er 60 exemplaren van de Revero naar Europa, maar het verkoopvolume moet in de jaren daarna groeien tot 150 stuks. Dat wordt dus ook met andere modellen gerealiseerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Karma komt voor het einde van het jaar met concept elektrische pickup
Sluiten