Autovisie
Autovisie Video 3 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Laag verbruik en optimale connectiviteit: Volkswagen Golf 8 – VIDEO

Hoewel deze achtste generatie Golf weer uit duizenden herkenbaar is, zou dat zomaar eens de laatste keer kunnen zijn. Waarom? Dat legt Dries can den Elzen uit in deze test.

Binnenkort begint Volkswagen namelijk ook met de productie van de volledig elektrische ID.3. Straks zou de negende generatie Golf best wel eens de opvolger van allebei die auto’s kunnen zijn. Uiteraard met louter elektrische aandrijvingen. Maar voor het zover is, ziet Volkswagen deze Golf 8 als de ideale auto voor de overgangsperiode naar EV’s. Een auto waarbij alles in dienst staat van een laag verbruik en optimale connectiviteit. Dat zijn de dingen die er vandaag vooral toe doen.

Aandrijflijnen

Hij komt met een keur aan aandrijflijnen, waaronder conventionele benzinemotor, mild-hybrids met 48 Volt boordnet, plug-in hybrids, een aardgasmodel en natuurlijk ook diesels. En voor de liefhebber is er straks nog steeds de (laatste?) kans om te genieten van een snelle GTI en Golf R met tot wel 333 pk. De Golf 8 is in zekere zin een doorontwikkeling van het vorige model en wordt op hetzelfde MQB-platform gebouwd. De onderhuidse techniek is dus veelal fijngeslepen en niet splinternieuw. De TSI-benzinemotoren die in Nederland het meeste volume zullen opeisen, zijn in de basis bekende motoren. Voorzien van alle relevantie techniek om aan steeds strenger wordende uitstootnormen te voldoen. Denk aan elektrische hulpmotoren, partikelfilters, cilinderuitschakeling enzovoorts.

Schermen

De Golf 8 is qua afmetingen vrijwel gelijk gebleven, maar iets smaller en lager gemaakt voor een betere stroomlijn. Uiteraard is het nog steeds een comfortabele vijfzitter met een keurig afgewerkt interieur. Helemaal nieuw is de bestuurdersinterface die vrijwel louter bestaat uit schermen en aanraakvlakken. De meeste knoppen zijn uit het interieur verbannen. Het oogt rijk en modern, maar of het ook qua gebruiksgemak een vooruitgang is, zie je net als een oordeel over de 130 pk TSI en het vernieuwde onderstel, in de bovenstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.